Bautura calda cu ceai de hibiscus, scortisoara si suc de rodii
Ingrediente:
50 g ceai de hibiscus
o lingurita de ghimbir ras (dupa gust)
o lingurita rasa scortisoara macinata
un litru suc de rodii
200 ml apa plata
miere
Mod de preparare: ceaiul de hibiscus se pune intr-o craticioara larga cu ghimbirul si scortisoara, adaugand apa si sucul de rodii. Se fierbe la foc mic, amestecand din cand in cand, si se mai lasa 2-3 minute dupa ce a inceput sa clocoteasca. Se lasa la racit si infuzat pentru 5-10 minute, turnandu-se apoi intr-un vas rece. Se strecoara si se serveste cald, adaugand miere dupa gust.
Foto: assamicaagro.com
Articole asemănătoare
-
Cafea cu vodca, lichior si mirodenii
O bautura calda cu gust puternic de cafea, note exotice oferite de mirodeniile aduse din tari indepartate si un plus de personalitate dat de vodca si lichior.
-
Ceai de cuisoare cu scortisoara
O reteta simpla pentru un ceai sanatos, cu surprinzatoare efecte pentru sanatate. Cuisoarele aromate nu au doar un gust interesant, ci si antioxidanti, vitamina C, fibre, magneziu si calciu. Infuzia imbunatateste digestia, ajuta in racelile obisnuite pentru a calma simptomele neplacute, este recomandata celor care vor sa scape mai usor de kilogramele in plus si mentinea pielea mai tanara si mai sanatoasa. Cuisoarele intregi vor fi sfaramate intr-un mojar si pentru un plus de aroma adaugati scortisoara si (pentru cine prefera) un pic de pudra de ghimbir sau ghimbir proaspat, ras cat mai fin.
-
Bautura calda cu suc de portocale si scortisoara
Un pahar cu suc de portocale ne racoreste si ofera organismului multa vitamina C, dar cum ar fi o reteta in care sucul de portocale se bea cald, cu putin scortisoara si miere?
-
Cocktail cu vermut, scortisoara si suc de portocale
Dulce, cu note inedite de scortisoara si gust dulce-acrisor de portocala bine coapta, este potrivit pentru o petrecere sau alta ocazie speciala.
-
Terapii naturiste cu ceai de merisor
Cu gust placut, fructat, usor acrisor, ceaiul de merisor se pregateste imediat, dintr-o lingurita cu varf la o cana cu apa clocotita, lasata 10-15 minute la infuzat.