Begonia

Denumire stiintifica
Begonia

Denumire populara
Begonia de ceara

Specii si varietati
B. semperflorens; B. xtuberhybrida

Articole asemănătoare

 • Begoniile, plante ideale de primavara-vara

  Faptul ca begoniile se numara printre plantele cel mai usor de crescut se reflecta in popularitatea de care se bucura in fiecare primavara. In functie de soi, Begonia poate avea aspect de tufe cazatoare sau arbusti,

 • Activitatile din sera in luna Ianuarie

  Una dintre cele mai mari satisfactii oferite de orice sera este ca pana si iarna, plantele sunt colorate si pline de viata, in timp ce afara majoritatea speciilor dorm adanc sub stratul de zapada.

 • Plantele si inghetul

  Fie ca este vorba de puieti de pomi fructiferi sensibili la curentii reci de aer sau la vanturile puternice sau sunt plante cu flori ori arbusti pretentiosi la trecerea peste iarna, toate plantele necesita protectie specifica pe perioada rece.

 • Pellionia repens sau alt fel de begonia

  Asigurarea unei umiditati atmosferice constante este cheia cultivarii acestei plante in apartament.

 • Begonia(B. Masoniana)

  In functie de partea decorativa dominanta pot fi grupate in begonii decorative prin frunze si begonii decorative prin flori. B. Masoniana, planta decorativa prin frunze, are limbul frunzei puternic gofrat, de culoare verde deschis, cu o pata purpurie-maronie pe linia nervurilor principale, asemanatoare "crucii de fier" a nazismului (de unde si numele).


Warning: fopen(cache/3a673772133d7eaf03cfbd49c47ab14c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139