Begonia x rex

Denumire stiintifica
Begonia x rex

Denumire populara
Begonie, gheata

Specii si varietati
Hibrizi: B. diadema, B. decora

Planta prezinta o tulpina rizomatoasa, carnoasa, cu crestere taratoare. Frunzele asimetrice, gofrate, au varful ascutit, marginea ondulata si usor dintata. Coloritul este f variat, de la verde la rosu purpuriu sau argintiu cu zone concentrice, pete sau mozaicuri cu nuante diferite. florile roz sau rosii sunt insignifiante in comparatie cu frunzele.

Ingrijire
Nu necesita ghivece prea mari; este de preferat sa li se aplice bilunar ingrasaminte, de primavara pana toamna, in concentratie de 0,05-0,1%; udarile trebuie sa fie moderate, avand grija sa nu se stropeasca frunzele, iarna se uda rar; trasplantarea se realizeaza primavara, ori de cate ori este nevoie, in general se inlocuieste numai pamantul de la suprafata.

Articole asemănătoare

 • Begoniile, plante ideale de primavara-vara

  Faptul ca begoniile se numara printre plantele cel mai usor de crescut se reflecta in popularitatea de care se bucura in fiecare primavara. In functie de soi, Begonia poate avea aspect de tufe cazatoare sau arbusti,

 • Sindromul metabolic

  Sindromul metabolic sau sindromul metabolic X se refera la o grupare de factori de risc de natura cardiaca si este rezultat din rezistenta la insulina (in momentul in care tesuturile organismului nu raspund la insulina intr-un mod normal).

 • Begonia(B. Masoniana)

  In functie de partea decorativa dominanta pot fi grupate in begonii decorative prin frunze si begonii decorative prin flori. B. Masoniana, planta decorativa prin frunze, are limbul frunzei puternic gofrat, de culoare verde deschis, cu o pata purpurie-maronie pe linia nervurilor principale, asemanatoare "crucii de fier" a nazismului (de unde si numele).

 • BEGONII - decorative prin frunze sau diversitate in forme si nuante

  Des intalnita in colectiile multor iubitori de plante de apartament, begonia este cultivata mai ales pentru frumusetea florilor, pentru diversitatea formelor si culorilor. Nu multi stiu insa, ca exista si begonia care se cultiva pentru aspectul deosebit al frunzelor.

 • Begonia luxurians

  Denumire populara: begonia cu frunze de palmier, begonia. Familie: Begoniaceae. Begonia luxurians trebuie asezata intr-o zona protejata de vant, cu umbra partiala (lumina este bine sa fie filtrata...


Warning: fopen(cache/18cb9326961206467015e5f807901c78) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139