Begonia luxurians

Begonia luxurians

Begonia luxurians 2

Denumire populara: begonia cu frunze de palmier, begonia
Familie: Begoniaceae
Origine: Brazilia
Inaltime: 1,2 - 2,4 m
Diametru: 0,6 - 1,2 m
Spatiere: 38 - 45 cm
Expunere: umbra partiala sau totala
Sol: pH 6.1 - 7.5
Udare: regulata; nu exagerati
Temperatura: rezistenta pana la -3 grade Celsius, dar nu pentru mult timp

Descriere
Begonia luxurians este o planta cu tulpina dreapta, subtire, asemanatoare unui baston si cu frunze fine, neacoperite de peri, palmate, cu frunzulite lungi si inguste. Un aspect interesant este ca frunzele noi apar din centrul celei mai batrane frunze. Florile sunt mici, delicate si parfumate; apar de iarna tarziu pana vara si sunt de culoare alb-crem.

Ingrijire si cultivare
Begonia luxurians trebuie asezata intr-o zona protejata de vant, cu umbra partiala (lumina este bine sa fie filtrata; asezati ghiveciul la umbra unui copac, de exemplu). Evitati sa lasati planta in bataia soarelui de amiaza. Pamantul trebuie sa fie bogat in substante nutritive. Temperaturile foarte scazute ii sunt daunatoare, iar vantul puternic ii poate rupe frunzele. Aspectul de frunze de palmier pe care il are foliajul la Begonia luxurians poate da un aer exotic, tropical gradinii.

Inmultire
- butasi, divizarea radacinilor.

Lavinia Rorich
copyright @ Gradinamea.ro

Articole asemănătoare

 • Begoniile, plante ideale de primavara-vara

  Faptul ca begoniile se numara printre plantele cel mai usor de crescut se reflecta in popularitatea de care se bucura in fiecare primavara. In functie de soi, Begonia poate avea aspect de tufe cazatoare sau arbusti,

 • Activitatile din sera in luna Ianuarie

  Una dintre cele mai mari satisfactii oferite de orice sera este ca pana si iarna, plantele sunt colorate si pline de viata, in timp ce afara majoritatea speciilor dorm adanc sub stratul de zapada.

 • Plantele si inghetul

  Fie ca este vorba de puieti de pomi fructiferi sensibili la curentii reci de aer sau la vanturile puternice sau sunt plante cu flori ori arbusti pretentiosi la trecerea peste iarna, toate plantele necesita protectie specifica pe perioada rece.

 • Pellionia repens sau alt fel de begonia

  Asigurarea unei umiditati atmosferice constante este cheia cultivarii acestei plante in apartament.

 • Begonia


Warning: fopen(cache/f2b23cede2e3862665e68523e9935ddd) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139