Bougainvillea

Denumire stiintifica
Bougainvillea

Denumire populara
Bughenvilea, Floarea de hartie

Specii si varietati
B. glabra cu var.: variegata. Cultivaruri: Alexandra, Jamaica White, Snow White; B. spectabilis - Cultivaruri: Californian Gold, Princessin Muhara; B. Buttiana- Cultivaruri: Golden glow, Mrs Butt, Scarlet Queen

Bougainvillea spectabillis este o planta cataratoare care poate atinge chiar si 12 m inaltime. Tulpina ei este puternica, lemnoasa, unele specii prezentand spini. Planta este ornamentala prin bracteele (frunzulitele de la baza florii) care pot fi colorate in nuante pornind de la rosu sau violet pana la galben, orange sau purpuriu. Aceste bractee au un aspect de pergament, de unde vine si denumirea plantei. Foarte multi le confunda cu florile, in realitate florile Bougainvilleei nu sunt foarte aspectuoase - sunt mici, de forma tubulara. Desi in locurile natale ea atinge dimensiuni apreciabile si capata aspectul unei liane viu colorate, in Romania nu va creste foarte mult. Trebuie sa tinem de faptul ca este o planta tropicala si are nevoie de o temperatura de cel putin 10 grade Celsius pentru a supravietui. Iarna, ghiveciul trebuie mutat in casa, intr-un spatiu luminat.

Ingrijire
Planta iubeste soarele si caldura. Se uda cu moderatie in perioada de crestere si inflorire, primavara si vara pamantul in care este asezata trebuie mentinut reavan, iar iarna udarea se micsoreaza treptat, astfel incat substratul sa fie mai degraba uscat. Transplantarea se aplica primavara, dupa taieri, numai daca este nevoie. Fertilizarea se face vara, cu generozitate.

Articole asemănătoare

 • Activitatile gradinarului in luna ianuarie

  Daca pana acum vremea rece ne-a dat tarcoale, este putin probabil ca in miezul iernii sa scapam de temperaturile sub zero grade.

 • Ingrijirea plantelor tropicale

  Frunzisul bogat si verde al plantelor tropicale este foarte interesant in majoritatea gradinilor, atragand de la o zi la alta tot mai multi gradinari.

 • Utilizarea plantelor agatatoare

  Plantele agatatoare sunt diverse, modul de crestere diferit si de aceea sa cultivi astfel de plante este uneori o arta.

 • Plante cu inflorire de sezon

  Cu siguranta cei care detin in proprietate o gradina, oricat de mica, se bucura multe luni din an de beneficiile unei oaze de verdeata. E foarte adevarat ca trebuie sa si depuna ceva eforturi pentru a se bucura de o gradina frumoasa.

 • Expozitie florala in Parcul Herastrau

  In Parcul Herastrau s-a desfasurat intre 16 si 18 mai una din din cele cateva expozitii anuale de plante si flori, la intrarea Charles de Gaulle, pe o intindere de cateva sute de metri patrati.


Warning: fopen(cache/f99470adbc25be0d5f78dfba1e093e9f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139