Ingrijirea plantelor tropicale

 Frunzisul bogat si verde al plantelor tropicale este foarte interesant in majoritatea gradinilor, atragand de la o zi la alta tot mai multi gradinari. La mare cautare, cateva dintre aceste plante pot sa transforme radical infatisarea unei gradini. Hibiscus, orhideea sau bougainvillea sunt doar cateva exemple de plante ce s-ar putea sa vi se para potrivite pentru gradina dumneavoastra.

Din pacate cresterea plantelor tropicale in afara zonei care le caracterizeaza este o provocare pana si pentru cei mai priceputi gradinari.

Nu toate plantele dintr-o gradina tropicala trebuie sa provina din zona mentionata.

Puteti avea o gradina tropicala si fara plante care sa aiba nevoie de ingrijiri speciale. Alegeti soiuri comune care sa aiba un frunzis bogat, aratand la fel cu cele din zona tropicelor. Inveseliti lucrurile "condimentand" gradina cu plante colorate precum hibiscus sau bougainvillea.

In loc sa plantati astfel de flori tropicale direct in pamant, folositi ghivece. Astfel cand vremea da semne ca se raceste puteti sa le mutati intr-un spatiu cald, in casa sau intr-un loc special amenajat.

De asemenea sa nu va fie teama sa plantati multe astfel de flori. Pentru un aspect tropical puteti inghesui cat mai multe plante intr-un spatiu nu foarte mare. In acest fel veti crea putin din supraaglomerarea intalnita in jungla sau padurile tropicale.

Aduceti-va aminte si de habitatul natural al plantelor. Acestea vor creste foarte frumos daca veti reusi sa creati un mediu care sa imite conditiile tropicale.

Bougainvillea spre exemplu va inflori in cel mai ploios sezon. Incercati sa nu o udati timp de patru sau sase saptamani, perioada in care aceasta va beneficia de cat mai mult soare. Dupa ce "seceta" a trecut reveniti la planul normal de udare.

Atat pentru aceasta planta cat si pentru hibiscus functioneaza si metoda cresterii in cosuri agatate.

Pentru a le proteja, inainte de venirea primului inghet mutati-le in casa la caldura. Astfel veti avea o gradina tropicala atragatoare ce nu isi va risipi frumusetea niciodata.

Foto: 1

Articole asemănătoare

  • Sfaturi pentru ingrijirea plantelor de interior

    Plantele sunt asemenea oamenilor, poti fi vesele sau triste, iar lucrul acesta se vede pe chipul lor. De asemenea, se pot confrunta cu probleme de sanatate ca si noi, atunci cand conditiile de dezoltare nu le sunt respectate.

  • Ingrijirea plantelor in timpul iernii

    Frigul, vanturile uscate care bat in timpul iernii, pot indeparta rapid umezeala de pe suprafata plantelor si de la radacini. Cele mai susceptibile sa se usuce si sa piara inainte de vreme din gradina sunt exemplarele plantate toamna tarziu,

  • Cyclamen - sfaturi elementare pentru ingrijirea plantei

    Genul Cyclamen cuprinde aproximativ 20 de specii de plante. Dintre acestea, in partile noastre intalnim mai cu seama Cyclamen europaeum L., in calitate de planta ornamentala.

  • Cand si cum folosim ingrasamintele ?

    Daca gradinaritul este trecut pe lista hobby-urilor dumneavoastra cu siguranta v-ati gandit cand si cum trebuie sa folositi ingrasamintele. De asemenea s-ar putea sa fi gresit deseori din cauza ca ati adaugat prea multe substante nutritive plantelor, sau prea putine.

  • Ingrijirea plantelor de apartament

    Cu o ingrijire atenta vom reusi sa ne bucuram de plante. Daca in privinta bolilor provocate de insecte, bacterii sau alte organisme este nevoie de diverse tratamente chimice si plasarea plantelor afectate intr-o carantina severa, trebuie sa stim ca sunt si situatii in care plantele sufera datorita unor probleme fiziologice.


Warning: fopen(cache/bd006a7306f39316d4db5ef7b3d238ef) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139