Bujorii Gardenia

Varietate de bujor cu inflorescente de mari dimensiuni, de un alb-trandafiriu pur, intens, dar si cu un parfum dulce, puternic, Gardenia este o alegere foarte buna pentru gradini sau pentru aranjamente florale pretentioase, destinate ocaziilor speciale. Usor de recunoscut datorita florilor, sunt relativ usor de intretinut daca au suficient soare si un sol fertil, cu drenare buna, bine curatat de pietris si buruieni. Alegeti pentru acesti bujor un loc unde sa fie pe viitor feriti de curentii reci de aer, pe cat posibil la distanta de alte flori pentru a iesi mai usor in evidenta. La fel de bine puteti planta bulbii de bujor Gardenia intr-o jardiniera sau ghiveci, de la jumatatea primaverii pana in iunie, in gropite de cativa cm adancime, udand bine fiecare bulb dupa plantare. De altfel acesti bujori trebuie udati frecvent, folosind cantitati moderate de apa, pentru a pastra un nivel constant de umiditate.

Suporta bine perioadele geroase sau secetoase (daca au suficienta apa in saptamanile foarte calduroase), nu au nevoie de tratamente speciale si au o rezistenta nativa ridicata la boli si daunatori. Infloreste pe toata durata verii, chiar pana spre jumatatea toamnei. Sunt flori ce la maturitate ating in medie un metru inaltime, iar florile sale mari, sferice, cu numeroase petale intr-o nuanta vie si cu parfum puternic, iar efectul decorativ este remarcabil. Datorita nuantei sunt bune pentru buchete si aranjamente florale, avand si un miros placut.

Foto: pinterest.com

 

Articole asemănătoare

 • Sase greseli pe care nu trebuie sa le faci in gradina

  Tineti un “jurnal de gradina”, unde sa va notati, eventual insotind randurile cu diagrame si desene, ce si cand ati plantat, unde, cum s-au dezvoltat trandafirii, daca bujorii au avut suficienta lumina si apa, cat mai aveti (estimativ) pana la prima recolta de rosii sau primele mere. In afara aspectului practic puteti sa lipiti din loc in loc si fotografii, pentru a va aminti mai tarziu cum arata gradina la inceput.

 • Bujorii Primavera, un plus de lumina pentru gradini

  Cu florile sale mari, grele, in forma de cupa, de un alb-crem ce poate sa bata spre galben deschis in functie de lumina soarelui si de sol, acest soi de bujor este o alegere inspirata pentru orice gradina sau parc, aducand luminozitate si prospetime, mai ales in contrast cu alte flori.

 • Bujorii Bartzella

  Soi hibrid cu flori mari, sferice, de un galben intens, perfecte pentru buchete si decoratiuni florale, Bartzella este o buna alegere pentru orice gradina sau parc, avand o buna rezistenta la boli si daunatori, dar si la perioadele secetoase.

 • Trandafirii Leonardo da Vinci

  Este un trandafir viguros, destul de longeviv si cu o buna rezistenta la seceta si frig, cu inflorescente mari, rotunde, duble, amintind ca forma mai curand de flori precum bujorii, coloritul fiind un roz delicat.

 • Bujorii Sorbet

  O varietate hibrid de bujor chinezesc, Sorbet iese in evidenta datorita inflorescentelor mari, duble, cu petale fine asezate in straturi concentrice, in nuante de galben palid spre crem si roz (veti intalni si exemplare unde galbenul este aproape absent), cu tulpini viguroase, puternice si frunze de un verde inchis.


Warning: fopen(cache/bfe62a6ca4cb7ea27a3051bfbb983755) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139