Cafeaua ne mentine tineri

cafeaua ne mentine tineriConform unei cercetari recente, cafeaua ne poate mentine creierul tanar.

 

Un studiu efectuat pe o perioada de zece ani arata ca cei care beau trei cesti de cafea pe zi prezinta cel mai redus risc de a dezvolta o stare avansata de declin mental la batranete.

 

Cercetatorii de la Institutul National de Sanatate Publica si Mediu din Olanda au analizat timp de zece ani declinul cognitiv la persoane in varsta. Dintr-un total de 676 de barbati, din mai multe tari din Europa au fost supusi unor teste care au demonstrat efectul pozitiv al cafelei asupra performantelor cognitive.

 

Declinul mental al celor care nu consumau cafea era de pana la patru ori mai mare decat la cei care consumau trei cesti pe zi.

 

Una din teoriile care explica aceste rezultate spune ca de fapt cofeina ajuta memoria, pentru ca actioneaza asupra receptorilor din creier. Inca o dovada in acest sens este ca pacientilor cu presiune arteriale ridicate le este prescris ca consume cacao.

 

Un studiu realizat de Institutul National de Sanatate din Statele Unite ale Americii a cerceteaza in prezent daca consumarea a doua cesti de cacao pe zi scade presiunea arteriala. Doctorii spun ca cacaoa va afecta modul in care pacientii cu hipertensiune reactioneaza la insulina, un hormon secretat de pancreas si care regleaza nivelul de zahar din sange.

 

Nu se stie exact cum functioneaza cacaoa, dar studiie de laborator sugereaza ca flavonoidele, antixidanti care se gasesc in cacao, au efecte benefice asupra sistemului vascular si imbunatatesc sensibilitatea la insulina.

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu banana, scortisoara si cafea

    Cafeaua ne face multora dintre noi diminetile mult mai frumoase, dar daca vreti sa incercati altceva, aceasta este o reteta pentru un smoothie cu aroma boabelor bine prajite, dulceata bananei coapte si putina scortisoara.

  • Limonada cu ceai verde si miere

    Daca mierea este indulcitorul recomandat pentru cei care vor o alternativa sanatoasa la deja banalul zahar, ceaiul verde este plin de anti-oxidanti, ajuta la mentinerea echilibrului imunitar si chiar in timp ne mentine mai tineri si in forma. Asa ca o combinatie intre dulceata mierii, gustul putin astringent al ceaiului verde si lamaia cu multa vitamina C nu poate fi decat castigatoare. O limonada sanatoasa si mai ales delicioasa, cu sau fara gheata.

  • Ciresele pentru sanatate

    Nu sunt doar gustoase si atragatoare, dar si foarte sanatoase pentru toate varstele, pentru ca in cirese vom gasi vitamina C si K, betacaroten (mult mai mult decat in morcovi), sodiu, potasiu si magneziu, fibre, putine calorii, antioxidanti, si totul cu un gust delicios.

  • Rosiile pentru sanatate

    Cum are multa vitamina C doar o rosie de dimensiuni medii pe zi ne ofera pana la 40 la suta din necesarul zilnic, in vreme ce vitamina K, despre care se vorbeste mai putin, este utila pentru a regla tensiunea arteriala

  • Ghioceii, mai mult decat simpli vestitori ai primaverii

    Florile “vedeta” ale lunii martie sunt mai mult decat banale martisoare pe care le oferim celor dragi. Ghioceii au pe langa calitatea de a ne aduce buna dispozitie si proprietati terapeutice recunoscute in lumea medicala.


Warning: fopen(cache/28c81d398926a3d365f891ab2acdf599) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139