Caisele Early Orange

Un pom fructifer cu rezistenta buna la inghet, boli si daunatori, aceasta varietate de cais se planteaza si se intretine relativ usor, oferind fructe mari, rotunde, cu aroma intensa si gust dominat de notele dulci, iar coloritul putin portocaliu i-a adus si numele. O varietate timpurie cu productie buna, Early Orange se va planta fie primavara, fie toamna, puietii fiind pusi intr-o parte din gradina sau livada unde viitorii pomi fructiferi sa aiba mult soare, un sol fertil si cu drenare buna, departe de curenti reci de aer, eventual puteti fertiliza putin pamantul cu ingrasaminte organice. La maturitate pomul fructifer va fi de inaltime medie, cu coroana nu foarte mare, relativ viguros, cu ramuri elastice si destul de subtiri. Lasati macar trei sau patru metri intre pomi, si nu uitati sa indepartati periodic ramurile uscate sau cu aspect bolnav. 
 
Cu productie nesperat de bine pentru un singur pom - in medie se depasesc 50 de kg - si fiind caisi timpurii, autofertili, Early Orange ar fi una dintre cele mai bune optiuni daca vreti sa aveti o recolta buna de caise fara tratamente costisitoare si ingrasaminte chimice. Cum este un soi longeviv si trece usor peste perioadele de iarna veti putea sa va bucurati de fructe multi ani la rand.

Foto: 99Roots.com

Articole asemănătoare

 • Geisha Orange, o azalee japoneza pentru toate gusturile

  Cu nenumarate flori mici, de un portocaliu intens, cald, elegant, aceasta varietate de azalee japoneza va transforma radical orice gradina sau parc, poate sa delimiteze un spatiu verde sau sa traseze o alee, sa devina centrul de atractie sau sa completeze cromatic mai multe tufe de trandafir sau alte tufe ornamentale.

 • Caisele Goldrich

  Soi de cais cu productie anuala foarte buna, fructe mari si dulci, aromate, foarte aratoase, relativ usor de plantat si intretinut, Goldrich este bun atat pentru culturi intensive cat si pentru cei care isi doresc sa aiba un singur pom fructifer in gradina.

 • Trandafirii Orange Sensation

  Un soi ce dateaza din 1961 (o creatie ce poarta semnatura De Ruiter Innovations), an dupa care a fost adoptat cu entuziasm de cultivatorii cu experienta, Orange Sensation surprinde placut nu doar prin culoarea florilor, ci si prin parfumul dulce, neasteptat de puternic fara sa fie deranjant.

 • Caisele si tratamentele naturiste

  Vitaminele C, B1, B2, B3, vitamina A, antioxidanti, magneziu, potasiu, calciu, putine calorii si un gust delicios, totul intr-o singura caisa, unul dintre cele mai populare fructe, iubit deopotriva de cei mari si cei mici.

 • Culoarea legumelor sanatoase de toamna: portocaliu

  Portocaliul nu este o culoare intalnita frecvent in natura, dar ea se asociaza in majoritatea situatiilor cu alimentele sanatoase. Toamna, cand frunzele palesc in nuante de orange, nutritionistii ne sfatuiesc sa facem recurs la cele mai importante trei produse de sezon: morcov, cartoful dulce si dovleac.


Warning: fopen(cache/6e1a4ed15df1d259a9a74c741e09ab9e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139