Calceolaria

Denumire stiintifica
Calceolaria

Denumire populara
Calceolarie

Specii si varietati
C. hybrida cu var.: nana, nana multiflora, grandiflora. Cultivaruri: Acadic, Bikini, Cinderella, Fascination, Melody, Sunshine.

Genul cuprinde peste 300 de specii diferite, erbacee sau lemnoase, perene, anuale, bisanuale. Dintre ele C. hybrida este cea mai interesanta, fiind foarte decorativa prin forma bizara a florilor si coloritul variat al acestora, pe nuante de roz, rosu sau galben, adesea tigrate, cu puncte sau pete mai inchise la culoare. Florile bilabiate au labiul inferior foarte dezvoltat, de forma unei pungi sau umflaturi.

Ingrijire
Pretinde lumina multa, umiditate redusa in pamant si o foarte buna aerisire. Se uda moderat, evitandu-se contactul frunzelor cu apa. Fertilizarea se face cu ingrasamant organic, in diluatie de 1 parte la 10 parti de apa.

Articole asemănătoare

  • CALCEOLARIA

    CALCEOLARIA- Calceolaria. Familia Scrophulariaceae. Aspect: erbaceu. Perioada de inflorire:vara Expunere penumbra. Sunt plante anuale, bienale sau perene, originare din America centrala si de sud. Speciile bienale sau perene infloresc la un an dupa ce au fost semanate si trebuie scoase dupa inflorire. Speciile anuale sunt vandute in stare adulta, inflorite si nu rezista decat cateva luni. Calceolaria are frunze mari si late ce pot ajunge pana la 20 cm, frunze ce cresc la baza plantei. Florile pot avea culoare variabila de la toate tonalitatie de rosu, portocaliu sau galben. Deseori au punctulete sau pete intr-o nuanta contrastanta....


Warning: fopen(cache/037bfafe3579d156aa3bc4b34b83e52d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139