Calitatile curative ale zmeurei

 Zmeura face parte dintr-o multitudine de specii de plante din subgenul Idaeobatus ce apartine genului Rubus.

Numele acesteia este dat de speciile europene Rubus idaeus (cu fructe rosii).

Zmeura rosie a fost cultivata pentru prima data cu aproximativ 400 de ani in urma, pe teritoriul european. Dupa, cultivarea s-a raspandit in Anglia si Statele Unite.

In 1845, Doctorul Brinkle din Philadelphia a devenit primul producator de zmeura din SUA, creand totodata multe alte soiuri de zmeura.

Zmeura rosie este nativa in nordul Statelor Unite. Ea are o gama larga de culori de la rosu sau portocaliu pana la violet si negru.

Zmeura este considerata un bun tratament pentru guturai si ajuta la eliminarea toxinelor din organism deoarece contine vitamina A si vitamina C.

Zmeura aare capacitatea de a crea in organism o reactie alcalina. De aceea nu ar trebui consumata cu zahar.

Sucul natural de zmeura, delicios folosit in amestec cu alte fructe, stimuleaza pofta de mancare si este recomandat de specialisti inainte de masa.

In aproape 100 de grame de zmeura se gaseste un gram de grasimi si proteine, aproximativ 7% din fibrele alimentare de care corpul nostru are nevoie zilnic.

Ca si celelalte fructe, zmeura, pe langa continutul de vitamine si minerale, contine si multi antioxidanti.

Acest fruct delicios are proprietatea de a proteja organismul si de a neutraliza radicalii liberi. Totodata are capacitatea de a ajuta organismul sa ocoleasca bolile de inima.

Antioxidantii actioneaza asupra procesului de imbatranire, diminuand formarea ridurilor. Prin prevenirea inmultirii celulare incetineste formarea tumorilor.

Intrucat degenerescenta maculara este o consecinta a limitei de varsta, ce afecteaza vederea, aproximativ trei portii de zmeura pe zi ajuta la prevenirea acesteia.

Zmeura protejeaza organismul impotriva durerilor, umflaturilor si scade efectele reactiilor alergice. Anumiti compusi din zmeura actioneaza antimicrobian oprind dezvoltarea microorganismelor precum ciupercile si bacteriile.

Zmeura are acid folic, magneziu, riboflavina, cupru si potasiu. Acest fruct s-a dovedit a fi bun in lupta cu celulele canceroase.

Articole asemănătoare

  • Cum ne putem bucura din plin de calitatile spanacului?

    Spanacul este o planta legumicola anuala originara din Asia Mica. Planta are o radacina fusiforma si o tulpina dreapta, care nu trece de 30 cm inaltime. Exista mai multe tipuri de spanac si despre toate se considera ca prezinta proprietati valoroase pentru sanatate.

  • Ce substante nutritive iti ofera strugurii?

    Chiar daca ne vine sau nu a crede, proprietatile benefice ale strugurilor nu sunt o descoperire a zilelor noastre. Grecii, arabii si romanii cunosteau foarte bine efectele curative ale acestor fruncte si practicau cura pe baza doar de struguri timp de cateva zile.

  • Calitatile terapeutice ale cidrului

    Cidrul este o bautura slab alcoolica ce rezulta din fermentarea merelor, perelor sau gutuilor. Chiar daca nu se bucura de aceeasi popularitate ca berea sau vinul, cidrul este totusi o bautura apreciata in multe regiuni ale Europei

  • Calitatile curative ale florilor de tei

    Teiul este un arbore ce renaste in fiecare vara in regiunile cu climat temperat, implicit pe teritoriul tarii noastre, improspatand gradinile si aleile parcurilor cu balsamul florilor galbui.

  • Fructe si legume care fac minuni

    Cunoastem proprietatile curative ale multor fructe si legume si asemanarea dintre forma lor si organele carora le sunt benefice este uimitoare. Facand parte din dieta noastra zilnica acestea ne feresc de afectiuni grave si ne ajuta sa luptam sanatos impotriva stresului cotidian de care oricat am dori, nu putem scapa.


Warning: fopen(cache/39309cad551da12197bb0f25cfb447f6) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139