Calitatile mierii - medicament si aliment pretios

MiereaCalitatile mierii - medicament si aliment pretios - sint cunoscute inca din antichitate. Tracii numeau mierea hranaa vie, pentru ca se asimileaza usor si are un continut in microelemente similar cu cel al singelui uman.

Medicina populara recomanda mierea in tratamentul bolilor de inima. Mierea se ia in cantitati mici (1-2 lingurite, de doua-trei ori pe zi) cu lapte sau fructe. Folosirea zilnica, timp de una-doua luni a mierii de albine va duce la imbunatatirea generala a bolnavilor, la normalizarea compozitiei singelui si la cresterea hemoglobinei.

In caz de stenocardie, bolnavii vor lua, de trei ori pe zi, cite o lingura din urmatorul amestec: 100 g suc de aloe, 300 g miere, 500 g nuci pisate si sucul de la una-doua lamii. In hipertonie, medicina populara recomanda ca mierea sa fie luata cu suc de legume: sfecla morcovi, hrean. Se ia, timp de doua luni, cite o lingura, de doua-trei ori pe zi, cu o ora inainte de masa sau la doua-trei ore dupa masa.

Pentru bolnavii de TBC, se recomanda mierea cu lapte, sau cu diferite grasimi (unt, untura de gisca) si aloe: 100 g miere, 100 g unt, 100 g untura de gisca, 15 g aloe si 10 g cacao se pun pe foc, fara a fierbe insa. Se va lua cite o lingura din acest amestec, cu un pahar de lapte cald, de doua ori pe zi.

In caz de raceli, mierea (se recomanda mai ales miere de tei) se va lua, de asemenea, cu lapte cald (o lingura de miere la un pahar de lapte), cu suc de lamiie (sucul de la jumatate de lamiie la 100g miere).

In scop profilactic, se prepara un amestec de miere, suc de ceapa si de hrean, in cantitati egale. Din acest amestec se ia cite o lingura, de trei ori pe zi, inainte de masa.

Articole asemănătoare

  • 10 alimente si bauturi pentru o imunitate mai buna

    Portocalele au multa vitamina C, sunt recomandate atat pentru a preveni cat si a ajuta la tratarea unor raceli si gripe, iar cei care le prefera ca desert au un sistem imunitar mai rezistent. Ca gustare sau sub forma de suc, eventual cu alte fructe sau cu putina miere, portocalele sunt pentru multi cele mai bune si sanatoase fructe.

  • Masca pentru un ten tonifiat, cu piersici si albus de ou

    Utilizata atat in compozitia retetelor culinare, cat si in tratamentele naturiste, piersica este un fruct plin de vitamine si cu multiple proprietati.

  • Masca de primavara. Masca de curatire pentru fata si corp

    La inceput de primavara, corpul si pielea noastra au nevoie de o detoxifiere si de o exfoliere, pentru a ne simti si a arata in forma. Reteta propusa este o masca realizata cu tarate de grau si miere de albine.

  • Algele, sanatate si vigoare pentru organism

    Algele si efectele lor benefice pentru sanatate sunt cunoscute pe scara larga de ceva timp si la noi in tara. Sunt comercializate in magazine cu produse naturiste sau in farmacii ca suplimente nutritive.

  • Enzimele din fructe, un trend sanatos

    Enzimele din fructe devin tot mai apreciate in randul celor care lupta pentru a avea o viata sanatoasa. Chiar daca atentia spre acest lucru este ceva mai noua, adeptii sunt in continua crestere si rezultatele dietelor care contin pe lista alimentelor sanatoase cat mai multe fructe atrag pana si pe cei mai sceptici.


Warning: fopen(cache/a868cfad7402207a231e2e77e10c3067) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139