Callistemon

Denumire stiintifica
Callistemon

Denumire populara
Callistemon

Specii si varietati
C. citrinus (C. lanceolatus sau Metrosideros citrina) cu var.: splendes; C. rigidus

Are forma unui arbore inalt de 10-12m in locurile de origine (Australia), in conditiile de camera putand atinge inaltimea de 90-100 cm. Frunzele sunt pieloase, inguste si ascutite, de culoarea verde cenusiu. Vara formeaza spice florale cilindrice avand aspectul periei de spalat sticle. Acestea sunt lipsite de petale, dar prezinte numeroase stamine rosii, cu varful galben, lungi, stralucitoare. Inflorescenta se termina cu un buchet de frunze.

Ingrijire
Necesita caldura moderat vara si min 7 gr. C iarna. Se uda abundent si moderat din primavara pana-ntoamna, iarna udarea se reduce mult. Nu este necesarea pulverizarea cu apa. Transplantarea se executa primavara, numai daca este necesar. Fertilizarea se aplica in sezonul de crestere si inflorire: 3-4 ingrasari cu solutii minerale, in concentratie de 0,1-0,2%.

Articole asemănătoare

  • Callistemon citrinus - flori rosii deosebite

    O planta extrem de interesanta ce atrage prin inflorescentele sale rosii cu aspect pufos. Are nevoie de o buna aerisire, altfel se poate umple de acarieni. Pentru a-i asigura inflorirea din sezonul urmator trebuie sa-i respectati repausul din timpul iernii, cand va avea nevoie de lumina si temperaturi reduse.

  • CALLISTEMON

    Callistemon- Calistemon Planta perena Familia - Teaceae Aspect - arborescent, tufa Perioada de inflorire - jumatatea iernii, primavara. Expunere - penumbra Udare - medie Planta in forma de arbust, originara din Australia si din Noua Caledonie. Frunzele acestei plante sunt lanceolate, iar florile sunt alcatuite din inflorescente cilindrice de culoare rosu aprins cu varful galben...


Warning: fopen(cache/51949bd84230dd4c01c75a3b7ccbc632) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139