Canicula

Prognoza INMH pentru  perioada 25-27 iulie indica temperaturi pe teritoriul tarii cuprinse intre 25-40 grade Celsius pentru miercuri, 25 iulie, urmand ca joi, 26 iulie  temperaturile sa se situeze in intervalul 26-36 grade Celsius, iar vineri, 27 iulie, temperaturile sa se afle in intervalul  28-38 grade Celsius.

Canicula este acum cuvantul la ordinea zilei. In Bucuresti fenomenul este amplificat din pacate de lipsa vegetatiei. Unui cetatean al acestui oras ii revin 17 metri patrati de spatiu verde, in timp ce locuitorii din Munchen sau Viena beneficiaza de 100 de metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor. Este o diferenta esentiala si consecintele le simtim din plin.

 

Canalele de televiziune, la fel si ziarele aloca mult spatiu acestei teme, comunica grad dupa grad, mai putine sunt insa dezbaterile despre masurile in acest sens. Plantarea de copaci se impune astfel fara asteptari, chiar din aceasta toamna.

 

Administratia Domeniului Public (ADP) actioneaza pentru fasonarea copacilor, efectueaza lucrari de taiat copaci, dar scoaterea unui copac ar trebui intotdeauna urmata de plantarea altuia. Trebuie sa recunoastem ca nici locuitorii din zona nu se grabesc sa planteze un alt copac.

 

Nu sint straine de locuitorii marilor orase initiative de a taia copaci pentru a crea locuri de parcare. Poate ca in urma acestor zile toride astfel de initiative vor disparea.

 

Mergand in aceesi linie, a masurilor mai mici si mai mari care stau in puterea omului, ajungem la reciclarea hartiei. In Romania este destul de greu sa gasesti o modalitate de a colecta hartia pentru a salva in acest fel copacii si implicit planeta si sanatatea noastra.

 

 

O  tona de carton reciclata salveaza de la taiere 17 copaci!

www.gradinamea.ro

24 Iulie 2007

 

 

 

Articole asemănătoare

 • Tom Tom, trandafirul care va incanta pe oricine

  Cu numeroase flori mari, de un roz delicat, intens, cuceritor si un parfum dulce, care va domina orice buchet, aceasta varietate de trandafir floribunda este una dintre cele mai bune alegeri pentru gradini si parcuri, dar si pentru buchete sau aranjamente florale.

 • Crinii Purple Prince

  Varietate cu flori de mari dimensiuni, cu un parfum dulce si puternic, Purple Prince este un crin ce poate atinge la maturitate pana la doi metri inaltime (daca are suficient soare si un sol fertil), dar si un colorit aparte, un purpuriu intens cu note mai inchise, nuanta eleganta si incarcata de rafinament.

 • Laleaua Exotic Sun

  Cu totul diferite de laleaua clasica pe care o cunoastem atat de bine, cele din soiul Exotic Sun surprind atat prin galbenul deschis, viu, intens cat si prin forma neobisnuita a petalelor, cu margini pliate, franjurate, cu un aspect exotic si neobisnuit.

 • Trandafirii Novalis - eleganta si rafinament

  Un soi mai rar de trandafiri cu flori de un violet deschis spre roz.

 • O metoda simpla si eficienta de a prepara limonada

  Cand doresti sa prepari o cantitate mare de limonada, pentru rudele sau prietenii care te viziteaza, a stoarce lamaile se poate dovedi o metoda ineficienta si neinspirata.


Warning: fopen(cache/def42feb8614e11be39eb138230dcbd2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139