Cartofii din soiul Jelly

Varietate de cartof alb excelenta pentru prajire, rezistent la transport si depozitare si cu gust placut, clasic, Jelly este apreciat de bucatari pentru ca sunt versatili, usor de gasit si de pregatit.

Soi semi-timpuriu, de culoare deschisa, tari, cu forma ovala si coaja subtire, usor de curatat, au o productivitate foarte buna si nu necesita lucrari de intretinere deosebita. Se vor planta in perioada aprilie-mai intr-un loc unde viitoarea cultura sa aiba un sol fertil, cu drenare buna, dar si cat mai multa lumina. Ingropati cartofii incoltiti, cu mugurii in sus, la o adancime de 10-12 cm, lasand cel putin 25 de cm distanta intre cuiburi.

Cartofii vor fi medii spre mari, cu un colorit placut, deschis, grei si tari, crocanti si usor de recoltat. Pot fi depozitati si au un aspect comercial deosebit, fiind foarte cautati mai ales de cei care prefera cartofii prajiti, dar pot fi folositi si pentru alte retete.

Foto: eurogrow.co.nz

Articole asemănătoare

 • Cartoful Bellarosa

  Soi timpuriu de cartofi rosii cu productie buna, rezistent si relativ usor de cultivat, Bellarosa suporta bine transportul si depozitarea, are o buna rezistenta naturala la daunatori, boli si tolereaza perioadele secetoase ale verii.

 • Ridichile Viola - un soi de culoare violet

  Destul de mici, crocante, satioase, cu un gust plin si aromat, aceste ridichi din soiul Viola ar parea la fel ca varietatile traditionale daca nu ar fi coloritul, un violet deschis, foarte elegant dar cu totul neobisnuit pentru aceste legume.

 • Ridichile Korund

  Rotunde, mari, crocante, ridichile din soiul Korund pot fi o gustare delicioasa, sanatoasa, ingredientul perfect pentru salate si sunt o varietate cu productie foarte buna si usor de cultivat.

 • Bujorii din soiul Madame Gaudichau

  Bujorii Madame Gaudichau au nevoie de un sol fertil, cu drenare buna si bogat in humus, dar se pot adapta si unui regim de semi-umbra.

 • Laleaua Exotic Sun

  Cu totul diferite de laleaua clasica pe care o cunoastem atat de bine, cele din soiul Exotic Sun surprind atat prin galbenul deschis, viu, intens cat si prin forma neobisnuita a petalelor, cu margini pliate, franjurate, cu un aspect exotic si neobisnuit.


Warning: fopen(cache/945aa3219cfc72928f40626fd10584e0) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139