Ce facem cand se ingalbenesc frunzele trandafirilor ?

 

 Flori deosebit de frumoase, cu un parfum distins ce inspira eleganta, trandafirii sunt minunati pentru a completa aspectul unei gradini. Daca va numarati printre gradinarii care ii iubesc aveti cu siguranta cateva soiuri de care aveti grija cu foarte mare atentie pentru a fi rasplatit cu flori superbe ce au un miros deosebit.

Indiferent daca i-ati plantat dumneavoastra sau nu, plimbandu-va printre straturile cu flori din gradina si observand cateva frunze care tind sa se ingalbeneasca va intrebati daca aveti grija intr-un mod corespunzator de distinsele flori.

Simptomul nu este unul pe care sa-l putem cataloga drept "grav", insa cu siguranta este unul pe care nu ar trebui sa il ignorati. Problemele sunt accentuate daca frunzele capata o culoare rosie, ruginie in unele cazuri si cad.

Daca va regasiti in situatia descrisa, trebuie sa incepeti sa identificati de ce frunzele trandafirilor dumneavoastra isi schimba culoarea devenind usor galbene.

Una din cauzele intalnite foarte des are legatura cu cloroza de fier. Aceasta este considerata a fi o boala caracterizata de o deficienta de fier, cauzata in general de solul a carei compozitie contine foarte mult carbonat de calciu. Cloroza se remediaza destul de simplu prin tratamente aplicate solului.

Adaugati in compozitia acestuia aproximativ un kilogram de sulfat de fier la o suta de metri patrati de teren.

Ca tratament imediat puteti achizitiona din magazinele de specialitate o solutie de sulfat de fier pe care sa o pulverizati asupra frunzelor. Cantitatea pe care sa o preparati variaza in functie de gradina dumneavoastra.

Frunzele galbene pot fi de asemenea o problema des intalnita in lunile fierbinti de vara. In special dupa o primavara ploioasa si ceva mai rece, trandafirii capata o culoare galbena la nivelul frunzelor daca vara vine brusc cu temperaturi foarte mari.

Acest lucru se intampla adesea cu trandafirii noi, abia plantati, care nu si-au dezvoltat inca radacinile in asa fel incat sa suporte transpiratia frunzelor. in acest caz aveti grija sa udati frecvent planta pentru a incuraja cresterea radacinii.

Udarea in exces este o alta cauza. Inafara de ingalbenirea frunzelor semnele pot fi oferite si de bobocii care nu infloresc corespunzator. Pentru a preveni problemele legate de udare adaugati in compozitia solului ceva mai multa materie organica.

De asemenea daca folositi des ingrasaminte solubile in apa, frunzele galbene pot fi rezultatul nutrientilor in exces, bogati in nitrati, care in cantitati mari sunt daunatori oricarei plante nu doar frumosului trandafir.

Foto: 1

Articole asemănătoare

  • Fasolea neagra. Un superaliment pentru toti

    Intr-o perioada cand oamenii pun pret tot mai mult pe sanatate dar produsele alimentare devin, ironic, din ce in ce mai “nesanatoase”, se naste intrebarea: ce optiuni viabile raman? Nu este scopul acestui articol de a face o lista alba si una neagra, care sa clasifice alimentele dupa tipologia si utilitatea lor.

  • Despre iarna, plante de apartament si boli

    In timpul iernii locuinta devine cel mai stabil microclimat artificial pentru noi si plantele noastre. Insa nici aici riscul de imbolnavire nu este cu desavarsire nul. Se spune ca bolile patrund cu dificultate mai mare la plantele de apartament decat la cele din gradina, dar lucrurile pot capata o turnura nefavorabila cand se face

  • Ce plante tamaduitoare se recolteaza in luna iulie

    Vara nu este numai vremea fructelor si a salatelor de legume ci si momentul pentru recoltarea anumitor plante tamaduitoare. Ca de fiecare data, insa, uitam sau omitem acest lucru preferand medicamentele chimice in locul remediilor fitoterapeutice, necostisitoare si aflate, totusi, atat de aproape de noi.

  • Culori naturale pentru par

    Nu trece prea mult timp dupa ce facem o schimbare, ca ne dorim altceva, ca dorim sa ne imbunatatim imaginea sau pur si simplu dorim

  • Croissant cu mozzarella si rosii

    Se intampla de multe ori sa avem musafiri pe "nepusa masa". Ce facem atunci? Cu ce ii servim daca timpul nu ne premite sa fugim sa cumparam ceva de mancare sau sa gatim ceva?


Warning: fopen(cache/29be2904d5d4aa77f98357045c89807d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139