Ce oferim in dar de Paste?

Dupa un an in care am trecut prin bune si rele, iata-ne din nou in pragul Invierii Domnului, cel mai mare prilej de bucurie al intregii crestinatati. Cum se intampla de fiecare data in Saptamana Patimilor, pregatirile intra pe ultima suta de metri in ce priveste bucatele care vor urma sa impodobeasca masa!

Tot acum se planifica eventualele vizite in familie, asa zise “de a doua zi”, si daca timpul si conditiile o permit, chiar darurile pe care le vom face. Dat fiind ca Pastele este prin definitie o sarbatoare a renasterii spirituale pentru om, si fizice pentru intreaga natura, florile ar trebui sa reprezinte elementul central al gestului nostru.

Ce flori sunt mai potrivite sa oferim in dar de Paste?

Nu exista un raspuns standard, exista numai cateva reguli pe care sa se sprijine toata priceperea si inspiratia noastra. Iata culorile primaverii care pot contribui la un cadou de succes: alb, albastru, galben, mov si roz.

Cu forma si mirosul parfumat al zambilelor niciodata nu veti da gres! La fel cu uimitoarele flori de Azalee, gasite in sortimente rosii, roz sau albe. Un cadou simplu dar totodata deosebit este cel in care exista doua centre de greutate: florile, pe de-o parte, si ghiveciul, precum in imaginea de mai sus. Daca tineti cu orice pret sa introduceti simbolurile pascale (iepurasul, ouale rosii) puteti lesene realiza o decoratiune care sa le cuprinda pe toate.

Inclusiv ghiveciul il puteti alege din supermarket astfel incat sa prezinte forma de ou. Daca sunteti o gospodina priceputa si dispuneti de timp liber, indulciti-va rudele cu un platou de prajituri realizate in casa. Surprinderea si bucuria se vor citi indata pe chipul tuturor, iar multumirea dumneavoastra va fi insutita!  

Sursa 1,2

I. C.

 

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/7ac953a22e21aca1831505c35bb6dd88) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139