Ce oua alegem pentru Pasti?

Marea Sarbatoarea a Invierii se apropie cu repeziciune, iar noi ne pregatim atat sufleteste cat si din punct de vedere culinar. Pe langa faptul ca ne gandim ce sa gatim pentru masa festiva, ce sa mai adaugam pe lista de cumparaturi, ne dorim sa ii surprindem pe cei dragi si cu traditionalele oua rosii sau - de ce nu - cu cele colorate.

In legatura cu acestea trebuie sa stim ca nu doar ouale de gaina sunt potrivite pentru aceasta ocazie, ci si a celorlalte pasari din gospodarie. Unele dintre ele detin modele sau pete naturale foarte frumoase, astfel incat nici nu mai trebuie vopsite.

Ouale de curcan

Ouale de curcan sunt mai mari fata de cele de gaina, iar picatelele maronii de pe coaja ne aduc aminte de pistruii veseli si plini de farmec. Acestea pot fi aranjate pe farfurie cu forma deosebita sau intr-un cosulet de nuiele, iar printre ele se potrivesc foarte bine firicele de iarba si micii vestitori ai primaverii.

Oua de prepelita, fazan si potarniche

Pentru a scoate frumusetea oualor in evidenta nu avem nevoie decat de un pahar inalt sau o vaza lunguiata din sticla in care sa le asezam (unul peste celalat in forma de turn). Recipientul poate fi impodobit cu fundita mov, verde crud, galben sau portocaliu.

Ouale cu pete negre sunt de la prepelita, cele mici si cu o nuanta de gri sunt de la potarniche, iar cele mai mari apartin fazanului. Pe langa acestea putem strecura si cate un ou de gaina, astfel incat intreaga decoratiune sa primeasca un plus de farmec.

Oul de gasca

Ouale de gasca sunt de aproximativ doua ori mai mari fata de cele de gaina. Acestea sunt albe si se potrivesc excelent pentru a decora masa de Pasti, chiar si asa, in culoarea lor naturala. Ouale pot fi asezate intr-un cosulet cu iarba proaspata de primavara. De asemenea, in loc de suport pentru ou putem folosi foarte bine o cescuta in care sa incapa oul. Aceasta metoda va da un plus de originalitate si un farmec aparte intregului décor.

 

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Supe nutritive. Supa de linte

    O masa usoara si calda servita dupa-amiaza este ceea ce aveti nevoie. Pentru a va bucura de gustul leguminoaselor, puteti pregati o supa de linte. Boabele de linte sunt nutritive, continand totodata multe proteine si glucide sanatoase.

  • Piperul negru si piperul alb

    Cand folosim piper in bucatarie, acesta sa fie alb sau negru? Apoi, de ce sa alegem unul si nu pe celalalt? Uneori intrebarile copilaresti pe care ni le punem nu sunt lipsite de importanta, si necesita in plan practic raspunsuri cat se poate de serioase.

  • Delicii pentru Paste. Placinta cu carne de miel

    Pentru ca se apropie Pastele, trebuie sa ne gandim din timp ce preparate culinare speciale alegem pentru a celebra aceasta zi. Noi ne-am gandit sa incepeti cu o placinta cu carne de miel.

  • Suc sanatos de citrice, preparat acasa

    Ca surse bogate de vitamine, citricele sunt responsabile pentru buna functionare a organismului nostru. Din acest motiv, sucul natural de citrice ar putea fi tot ceea ce aveti nevoie pentru a va simti zilnic in forma maxima.

  • Pesmeti cu lamaie

    Pesmetii cu lamaie constituie un desert numai bun pentru cei mici, alaturi de o cana de ceai cald. Mai jos gasiti tot ceea ce va trebuie pentru a-i prepara.


Warning: fopen(cache/6b8a5d17884ffe00f766c7171587739c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139