Chamaedorea

Denumire stiintifica
Chamaedorea

Specii si varietati
Ch. Elegans (Neanthe elegans); Ch seifrizii, Ch. Erumpens

Are florile marunte, de culoare galbena, apar numai la exemplarele mature, frunzele sunt de culoare verde crud, la maturitate se inchid la culoare.

Ingrijire
In functie de diversele specii, palmierii pot fi asezati in orice camera, la oricare dintre ferestre, chiar si la cele mai putin scaldate de lumina soarelui, cum sunt cele orientate spre nord. Pentru toate soiurile de palmieri, exista cateva reguli generale: udatul palmierilor - pamantul nu trebuie sa fie uscat; ei trebuie udati abundent cu apa statuta, la temperatura camerei; pentru fertilizare se foloseste ingrasamant fluid pentru plante verzi, in doze mici, tot anul, cu exceptia perioadei noiembrie-februarie, fertilizarea se executa de 2-3 ori pe luna; transplantarea se aplica la intervale mari de timp - 4-10 ani si numai atunci cand radacinile ocupa in intregime vasul. Ingrijirea palmierilor este simpla, daca ei sunt asezati in locul potrivit, in functie de soi: palmierul chinezesc (Livistona chinensis) are nevoie de mult spatiu, de aceea el trebuie pus, de preferinta, in sufragerie; palmierul pitic - vara trebuie sa stea afara, in restul anului preferand spatii luminoase si racoroase, cum ar fi dormitorul; palmierul Chamaedorea elegans, ca si palmierul Rhapis excelsa suporta bine umbra, putand fi asezati la ferestrele orientate spre nord.

Articole asemănătoare

 • 17 plante recomandate pentru acasa si locul de munca

  Oamenii iubesc plantele din varii motive dar, in general, pe primul plan sunt mirosul, culoarea, forma si functia lor decorativa. Ultimele studii ne-au demonstrat, totusi, ca la baza prieteniei dintre om si natura exista relatii mult mai complexe decat s-a crezut.

 • Chamaerops

  Ch. Humilis are frunzele in forma de evantai, segmentate pana aproape de baza, cu diametrul de 60-90 cm., de culoare verde, uneori cu nuanta cenusie. Excelsa se deosebeste de aceasta specie prin absenta tepilor pe petiolul frunzei.

 • Livistona

  Are trunchiul viguros, frunzele foarte largi, cu petioli lungi si teposi, segmentate pe cca trei patrimi, cu varfurile segmentelor aplecate, de culoare verde stralucitor.

 • Rhapis

  Este un palmier mic, cu aspect de evantai, dat de forma frunzelor, care sunt segmentate in 20-25 de lobi profunzi.

 • Plante de interior usor de intretinut

  Cele sase plante pe care vi le vom prezenta in continuare cresc aproape singure, fara sa necesite tratamente speciale. Cea mai mare problema pe care o veti intampina cand vine vorba de ingrijirea lor este sa va hotarati ce sa faceti cu puietii pe care ii produc...


Warning: fopen(cache/5ca5e8d24bea904f792a7f26345971d3) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139