Livistona

Denumire stiintifica
Livistona

Specii si varietati
L. chinensis (Latania borbonica)

Are trunchiul viguros, frunzele foarte largi, cu petioli lungi si teposi, segmentate pe cca trei patrimi, cu varfurile segmentelor aplecate, de culoare verde stralucitor.

Ingrijire
In functie de diversele specii, palmierii pot fi asezati in orice camera, la oricare dintre ferestre, chiar si la cele mai putin scaldate de lumina soarelui, cum sunt cele orientate spre nord. Pentru toate soiurile de palmieri, exista cateva reguli generale: udatul palmierilor - pamantul nu trebuie sa fie uscat; ei trebuie udati abundent cu apa statuta, la temperatura camerei; pentru fertilizare se foloseste ingrasamant fluid pentru plante verzi, in doze mici, tot anul, cu exceptia perioadei noiembrie-februarie, fertilizarea se executa de 2-3 ori pe luna; transplantarea se aplica la intervale mari de timp - 4-10 ani si numai atunci cand radacinile ocupa in intregime vasul. Ingrijirea palmierilor este simpla, daca ei sunt asezati in locul potrivit, in functie de soi: palmierul chinezesc (Livistona chinensis) are nevoie de mult spatiu, de aceea el trebuie pus, de preferinta, in sufragerie; palmierul pitic - vara trebuie sa stea afara, in restul anului preferand spatii luminoase si racoroase, cum ar fi dormitorul; palmierul Chamaedorea elegans, ca si palmierul Rhapis excelsa suporta bine umbra, putand fi asezati la ferestrele orientate spre nord.

Articole asemănătoare

 • Chamaerops

  Ch. Humilis are frunzele in forma de evantai, segmentate pana aproape de baza, cu diametrul de 60-90 cm., de culoare verde, uneori cu nuanta cenusie. Excelsa se deosebeste de aceasta specie prin absenta tepilor pe petiolul frunzei.

 • Rhapis

  Este un palmier mic, cu aspect de evantai, dat de forma frunzelor, care sunt segmentate in 20-25 de lobi profunzi.

 • Trachycarpus

  Planta are un trunchi puternic, fara ramificatii, cu frunze in varf. Petiolul prezinta peri fini pe limbul foliar.

 • Washingtonia

  Tulpina acestui tip de palmier este deosebit de voluminoasa, cu petioli lati si teposi, de care se prind frunzele largi, segmentate in antregime.

 • Phonix

  Ph. Canariensis este o planta robusta. Cu varsta formeaza un trunchi brun, fibros, cu frunze mari, rigide, de culoare verde inchis, in varf. Spre deosebire de aceasta specie, Ph. Roebelinii este mai putin inalt, avand foliolele frunzei foarte fine, frumos arcuite, albicioase pe fata inferioara.


Warning: fopen(cache/918e228299db7b8b67b8e65f0b939b90) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139