Chlorophytum

Denumire stiintifica
Chlorophytum

Denumire populara
Voalul miresei, planta paianjen, olandezul zburator.

Specii si varietati
Ch. Comosum (Phalangium comosum), Ch. c. variegatum (Antherium variegatum, Phalangium argentolineare.)

Ch. Comosum formeaza o tufa mare de funze, putand atinge 40-50 cm inaltime si largime. Din mijlocul acestora cresc tulpini flexibile care produc, pe de o parte flori mici, albe, iar pe de alta parte mici plantute, care formeaza noi tulpini cu manunchiuri de funze - de unde si efectul de cascada. Cealalta specie de Chlorophytum - variegatum prezinta frunze dungate longitudinal cu galben crem si alb.

Ingrijire
Tolereaza limite largi de temperatura. Ideal este ca iarna sa fie tinuta intr-un loc uscat si luminos, la o temp care sa nu depaseasca 10 gr. C, cu udari reduse. Din aprilie pana in septembrie fertilizarea poate fi facuta saptamanal. Transplantarea, dublata de divizarea plantei, este necesara atunci cand ghiveciul este ocupat aproape in intregime de radacini. In perioadele calduroase si uscate se pulverizeaza frunzele.

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/d24ac5671931f660ad214e13355b1dde) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139