Sase plante de apartament usor de ingrijit

Unele plante de apartament sunt usor de intretinut. Cu putina atentie din partea noastra ele vor creste armonios si vor schimba aerul si infatisarea casei.

Care sunt plantele de interior care se intretin cel mai usor ?

Cast Iron Plant (Aspidistra Elatior)

Creste intr-un manunchi, in cele mai rele conditii, chiar si in aer liber, in umbra profunda. Prefera lumina scazuta. Are capacitatea de a rezista chiar si la temperaturi extreme indiferent daca este sau nu udata regulat.

Florile sale apar la suprafata solului si uneori pot fi insesizabile deoarece sunt ascunse de frunzis si au o culoare bruna spre violet. Pentru a se dezvolta are nevoie de tim, iar la maturitate atinge pana la 2 metri lungime.

Christmas Cactus (Zygocactus sau Schlumbergera)

Aceasta planta infloreste la inceputul iernii si cele mai frumoase flori ale sale apar atunci cand este ignorata si neingrijita cu mare atentie. Se dezvolta si fara prea multa lumina, insa preferabil ar fi sa primeasca lumina din belsug. Florile plantei au o culoare rosie spre roz, iar taierea se face de regula la doua sau trei saptamani.

Dragon Tree (Dracaena Marginata) si Lucky Bamboo (Dracaena Sanderian)

Aceste plante cresc cel mai bine in lumina puternica, insa tolereaza bine si spatiile luminate modest. Marginile frunzelor sale inguste au o culoare purpurie.

Chiar daca se ofileste, Dracaena va reinflori primavara si frunzele ei vor redeveni verzi chiar daca au capatat o culoare maronie. Lucky Bamboo este adesea crescut in apa, dar o data ce i s-au format radacinile se dezvolta mai bine plantat in sol.

Mother-in-law's tongue, Snake Plant sau Bird's-Nest Plant (Sansevieria)

Denumirea de Mother-in-law's tongue (limba soacrei) vine de la frunzele lungi si ascutite ce raman mereu intr-o pozitie ferma.

In functie de umiditatea din mediul in care traieste, in timpul anotimpului rece sunt necesare de la una pana la doua udari. Formele pestrite ale acestei plante au nevoie de mai multa lumina pentru a creaste armonios. Exista si o specie pitica a plantei ce poarta numele de Sansevieria Trifasciata Hahnii sau Bird's-Nest.

Pothos (Epipremnum)

Este vazuta ca fiind planta ce se ingrijeste cu cel mai mic efort. Frunzele sale pot fi tinute in apa, iar apoi pentru a crea mai multe plante acestea pot fi plantate in ghivece. Este toleranta cu toate tipurile de conditii de iluminare, ea traind foarte bine chiar si cu lumina artificiala de birou.

Spider Plant (Chlorophytum Comosum)

Este foarte toleranta la neglijare, fiind capabila sa prospere in aproape orice mediu. Creste la lumina puternica indirecta, tolereaza lumina puternica a soarelui, insa tinuta in bataia razelor acestuia prea mult frunzele plantei se vor usca.

Spider Plant (planta paianjen) are frunzele lungi si inguste, de culoare verde, galben sau alb. Are mai multe tulpini lungi, subtiri si florile sunt mici si albe.

Plantele de interior aduc buna dispozitie si sanatate in case si apartamente, ele avand totodata si rol decorativ.

Articole asemănătoare

 • Peperomia, o planta de succes pentru casa si birou

  Avand un aspect interesant si fiind usor de ingrijit, peperomia a devenit o planta destul de populara in domeniul decoratiunilor interioare.

 • Planta paianjen, practica si usor de ingrijit

  Desi creste natural in indepartatele tinuturi tropicale, planta paianjen a dovedit o uimitoare putere de adaptare la conditiile altor teritorii. Ba mai mult, a ajuns printre cele mai

 • Delicatele anemone de toamna

  Anemonele care infloresc toamna sunt niste plante robuste si usor de ingrijit, care nu ar trebi sa lipseasca din nicio gradina

 • Plante de interior: Hibiscus

  Hibiscus este una din cele mai frumoase plante de interior datorita splendorii florilor sale, iar daca ii dam atentia cuvenita infloreste intreaga vara. Petalele pot concura fara

 • Plante de interior care purifica aerul

  Plantele de casa fac mai mult decat sa aduca luminozitate si culoare in designul unei incaperi. Ele ofera si beneficii reale pentru sanatatea corpului.


Warning: fopen(cache/2d5362581bac5780ff310f923b43787d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139