Cissus(C. Discolor)

Denumire stiintifica
Cissus(C. Discolor)

Denumire populara
Vita de apartament, Vita cangur, Vita regala

Specii si varietati
C. antarctica, C. discolor, C. rhombifolia (Rhoicissus rhomboidea).

Cissus discolor este considerata a fi cea mai frumoasa specie, avand tulpina cilindrica, prevazuta cu carcei si frunze simple, ascutite, dintate si gofrate. Au culoarea verde-oliv si sunt acoperite de o marbrura argintie, cu nervuri mediane rosii si bordura roz.

Ingrijire
In general, planta se dezvolta bine in locuri luminoase, fara soare direct, exceptie facand C. Discolor, care este, prin excelenta o planta de sera calda. Nevoia de apa depinde de caldura din camera - se uda putin in camerele reci. Suporta udatul neregulat, dar nu trebuie sa se lase ca pamantul sa devina uscat. Tolereaza bine fumul si gazele. Trasplantarea este necesara numai atunci cand radacinile ocupa cea mai mare parte a ghiveciului. Fertilizarea se face vara, de 2-3 ori, cu solutii minerale 0,2%.

Articole asemănătoare

 • Fructe bogate in vitamina C

  Merele sunt unele dintre fructele preferate de cei mici si cei mari deopotriva, gasiti numeroase soiuri in piete si magazine, fiecare cu gustul si aroma sa, si puteti pregati si suc proaspat, gem sau compot, sau le puteti folosi in diverse retete de desert. Savuroase, cu putine calorii, au multa vitamina C si o savoare aparte.

 • Smoothie cu antioxidanti si vitamina C

  O bautura naturala, plina de antioxidanti, cu gust intens de fructe si multa vitamina C, recomandata pentru un sistem imunitar mai puternic, o piele mai sanatoasa si un plus de energie. Profitati din plin de beneficiile oferite de fructele de padure proaspete sau congelate, de un singur fel sau amestecate.

 • Smoothie cu multa vitamina C pentru un plus de energie

  Simplu, aromat, plin de vitamina C (si nu numai) este reteta pentru un smoothie usor de pregatit, gata imediat si excelent cand este pregatit din fructe bine coapte.

 • (P) Grădini care merită vizitate dacă câștigați la loto

  Ce ați face dacă ați câștiga la loto? De multe ori răspunsul la această întrebare este standard: aș călători în jurul lumii. De aici încolo, însă, visele diferă. Unii dintre participanții la tragerile loteriilor din patru zări știu exact care ar fi itinerariul dacă ar intra în posesia unei sume imense de bani.

 • Portocalele, mai antioxidante decat suplimentele de vitamina C

  Intr-un studiu intocmit peste ocean, consumul de fructe si-a dovedit superioritatea fata de suplimentele de vitamina C in protectia organismului.


Warning: fopen(cache/55d7aaee7b0910663610fd24ce70193f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139