Ciuperci medicinale

- De mii de ani plantele s-au dovedit a fi benefice pentru tratarea bolilor si pentru a preveni aparitia unor afectiuni. Ciupercile precum Reishi sau Maitake, folosite in tratamentele medicinii alternative, contin nutrienti benefici pentru organismul uman, imbunatatind functiile acestuia si intarind imunitatea care ne protejeaza de factorii nocivi inconjuratori.

Reishi sau Ling Zhi, Ganoderma lucidum dupa denumirea stiintifica, este cunoscuta si utilizata in China de mai bine de 4000 de ani pentru proprietatile sale curative. Este supranumita si "ciuperca nemuririi", iar pe piata medicamentelor naturiste este unul dintre principalele ingrediente in compozitia suplimentelor care ajuta la tonifierea sistemului imunitar.

Testele recente au demonstrat ca Reishi lupta si cu celulele canceroase.

O alta planta considerata miraculoasa de japonezi, ciuperca Maitake, in traducere "ciuperca dansatoare", stimuleaza sistemul imunitar avand si proprietati anti-cancer.

Numele Maitake i-a fost atribuit deoarece in antichitate cine gasea o astfel de ciuperca dansa de bucurie caci o putea schimba cu greutatea ei in argint.

Aceasta planta se gaseste astazi in Asia, estul Americii de Nord si Europa.

Printre cele mai comune ciuperci folosite in scop terapeutic se numara si Tremella fuciformis, cunoscuta in China ca Bai Mu Er, poate trata afectiunile pulmonare. In timpul verii creste pe trunchiul copacilor si busteni. De regula chinezii foloseau in antichitate aceasta ciuperca uscata, ca ingredient principal pentru ceai. Astazi aceasta este utilizata si in diferite feluri de mancare, in bucataria orientala.

Cercetarile recente au aratat ca si ciuperca Shiitake are proprietati medicinale. Doar uscata la soare aceasta este o bogta sursa de vitamina D. Nu se gaseste in salbaticie, insa poate fi crescuta usor si acasa.

Inainte de a apela la orice tratament oferit de medicina alternativa consultati un specialist si medicul de familie.

Articole asemănătoare

  • Sos cremos de ciuperci

    Un sos cu gust intens de ciuperci (ideal este sa folositi ciuperci de padure), cremos si excelent pentru a completa carnea de porc sau de pui, alaturi de o salata de sezon.

  • Sapte ceaiuri medicinale si beneficiile oferite de acestea

    Ceaiul de musetel: una dintre cele mai cunoscute si des folosite plante medicinale este folosita de multa vreme in medicina naturista, iar ceaiul fierbinte, cu sau fara indulcitor, aromat si cu gust placut, este recomandat pentru calmarea durerilor de gingii si dinti, ameliorarea durerilor digestive sau a crampelor musculare, dar si pentru tratarea reumatismului sau a indigestiei.

  • Sos cu ciuperci si vin rosu

    Gata in scurt timp, perfect pentru carnea de vita sau porc dar si pentru curcan sau pui, cu gust puternic de ciuperci si note de tanin de la vinul rosu, este un sos bun pentru orice anotimp.

  • Sos de ciuperci cu smantana

    Versatil si aromat, recomandat felurilor din legume fierte sau la cuptor, usor de preparat, este un sos ce are nevoie de ciuperci de calitate, cu gust intens, puternic.

  • Ciuperci cu branza cu mucegai si cimbru

    Un aperitiv usor de facut, gustos datorita combinatiei intre aromele picante din branza si cele de padure, vegetale, ale ciupercilor. Alegeti un soi de ciuperci cu palaria cat mai mare sau mai multe ciuperci medii.


Warning: fopen(cache/f74d22f974032c221763aa1433f6f92f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139