Cochilisul strugurilor

Clysia arnbiguella. Este un fluturas mic, de culoare cenusie-murdar, mai putin frecvent ca Eudemisul, intilnit in special in zonele de silvostepa, a stejarului si fagului. Are doua generatii pe an. Prima generatie ataca bobocii florali, iar a doua boabele verzi.

Combatere. Sint indicate aceleasi tratamente ca si in cazul Eudemisului.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • Cocktail cu amaretto, suc de struguri si bere de ghimbir

  O reteta de inspiratie italiana, cu gust complex dominat de dulceata strugurilor si aroma picanta a ghimbirului.

 • Smoothie cu rodie, struguri si suc proaspat de portocale

  Gustul intens de rodie se intalneste cu cel revigorant de portocala si cu notele dulcege ale strugurilor pentru o bautura o combinatie gata imediat si perfecta pentru vara.

 • Ce substante nutritive iti ofera strugurii?

  Chiar daca ne vine sau nu a crede, proprietatile benefice ale strugurilor nu sunt o descoperire a zilelor noastre. Grecii, arabii si romanii cunosteau foarte bine efectele curative ale acestor fruncte si practicau cura pe baza doar de struguri timp de cateva zile.

 • Beneficii uimitoare ale mustului

  Din noianul de beneficii ale strugurilor care s-au copt indelung la soare, nimic nu se compara probabil cu dulceata rezultata din prepararea mustului. Urmele arheologice demonstreaza ca prepararea bauturilor non-alcoolice sau alcoolice, pe baza de strugure, nu le era straina inaintasilor nostri.

 • Lucrarile viticole si vinicole ale lunii ianuarie

  Pentru a se bucura la timpul cuvenit de roadele vitei de vie si de produsele derivate ale strugurilor, viticultorul trebuie sa respecte riguros pe intreg parcursul anului unele cerinte de ingrijire.


Warning: fopen(cache/79bea9ba47027f05af5387d59a33cadd) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139