Cocktail fierbinte de toamna cu rom si suc de mere

Ingrediente:

5-6 cuisoare
2 bucati anason stelat
3 batoane scortisoara
8 cani suc de mere sau cidru
1 cana de rom alb sau brun
felii subtiri de portocala
(optional) frisca

Mod de preparare: cuisoarele, anasonul, scortisoara (sfaramati batoanele in bucatele) se calesc pe foc mic spre mediu pentru cateva minute, intr-un vas. Se toarna deasupra sucul de mere si se lasa pana incepe sa fiarba, cand se lasa pentru 10-12 minute, amestecand des. Se trece prin sita pentru a indeparta mirodeniile si pulpa de mar, se amesteca bine cu romul si se serveste fierbinte, in cani, cu felii subtiri de portocala si frisca dupa gust.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Cocktail de vara cu rom si cidru

    O bautura cu aroma dulce-acrisoara, note exotice de rom si prospetimea mentei, alaturi de parfumul merelor bine coapte, bauta cat mai rece alaturi de prieteni.

  • Cocktail cu rom si suc de mere

    O reteta simpla si usor de pregatit acasa, gata imediat, pentru care puteti folosi suc de mere proaspat sau din cutie.

  • Cocktail cu rom si cidru de mere

    O varianta a clasicului mojito, este o bautura ce se poate pregati usor acasa, pentru care veti avea nevoie de rom, cidru de mere, mirodenii, lamaie si menta, iar la final apa minerala, sifon sau, de ce nu, apa tonica preferata. Se serveste cu gheata.

  • Cidru fierbinte cu rom si mirodenii

    O cana de cidru fierbinte cu rom si arome exotice, excelenta in zilele in care temperaturile au scazut nepermis de mult. Usor de pregatit acasa, o bautura de iarna ce poate fi savurata alaturi de prieteni.

  • Bautura fierbinte cu rom si suc de fructe de padure

    Un amestec de rom si suc de fructe de padure, servit fierbinte, cu note aromatice date de mirodenii.


Warning: fopen(cache/55fc94d962857ce66b7bab52a442cf53) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139