Cocos

Denumire stiintifica
Cocos

Specii si varietati
C. weddeliana (Syagrus weddeliana); C. nucifera

C. weddeliana este un palmier pitic, extrem de elegant prin frunzele sale mari, compuse din foliole foarte inguste, de culoare verde inchis stralucitor pe parte superioara si verde argintiu pe partea inferioara. Frunzele ating 30-80 de cm, dar ritmul lor de crestere este foarte lent. C. nucifera este un palmier cu foliole foarte late, arcutite, care rasare dintr-o nuca de cocos, ingropata pe jumatate in amestecul de pamant din ghiveci.

Ingrijire
In functie de diversele specii, palmierii pot fi asezati in orice camera, la oricare dintre ferestre, chiar si la cele mai putin scaldate de lumina soarelui, cum sunt cele orientate spre nord. Pentru toate soiurile de palmieri, exista cateva reguli generale: udatul palmierilor - pamantul nu trebuie sa fie uscat; ei trebuie udati abundent cu apa statuta, la temperatura camerei; pentru fertilizare se foloseste ingrasamant fluid pentru plante verzi, in doze mici, tot anul, cu exceptia perioadei noiembrie-februarie, fertilizarea se executa de 2-3 ori pe luna; transplantarea se aplica la intervale mari de timp - 4-10 ani si numai atunci cand radacinile ocupa in intregime vasul. Ingrijirea palmierilor este simpla, daca ei sunt asezati in locul potrivit, in functie de soi: palmierul chinezesc (Livistona chinensis) are nevoie de mult spatiu, de aceea el trebuie pus, de preferinta, in sufragerie; palmierul pitic - vara trebuie sa stea afara, in restul anului preferand spatii luminoase si racoroase, cum ar fi dormitorul; palmierul Chamaedorea elegans, ca si palmierul Rhapis excelsa suporta bine umbra, putand fi asezati la ferestrele orientate spre nord.

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/bd7e041920298976d61ade9948183598) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139