Colocasia C. Esculenta

Denumire stiintifica
Colocasia C. Esculenta

Denumire populara
Colocasia

Specii si varietati
C. esculenta, C. Indica (Caladium giganteum)

Are tulpina groasa, carnoasa, cilindrica, fara ramificatii, prezentand la varf un manunchi de frunze uriase, lucioase, lung petiolate. Pe masura ce creste, planta se degarniseste de frunze. Ea este marcata din loc in loc de muguri mari, turtiti. Intreaga planta poate ajunge la o inaltime de 1-2 m. Florile sunt mici, galbene verzui, fara valoare decorativa.

Ingrijire
Transplantarea se face primavara, din vase din ce in ce mai mari, pe masura cresterii. Udatul se face frecvent, cu cantitati mari de apa, vara planta poate fi scoasa afara la soare direct, periodic frunzele se sterg de praf si se umezesc.

Articole asemănătoare

 • Fructe bogate in vitamina C

  Merele sunt unele dintre fructele preferate de cei mici si cei mari deopotriva, gasiti numeroase soiuri in piete si magazine, fiecare cu gustul si aroma sa, si puteti pregati si suc proaspat, gem sau compot, sau le puteti folosi in diverse retete de desert. Savuroase, cu putine calorii, au multa vitamina C si o savoare aparte.

 • Smoothie cu antioxidanti si vitamina C

  O bautura naturala, plina de antioxidanti, cu gust intens de fructe si multa vitamina C, recomandata pentru un sistem imunitar mai puternic, o piele mai sanatoasa si un plus de energie. Profitati din plin de beneficiile oferite de fructele de padure proaspete sau congelate, de un singur fel sau amestecate.

 • Smoothie cu multa vitamina C pentru un plus de energie

  Simplu, aromat, plin de vitamina C (si nu numai) este reteta pentru un smoothie usor de pregatit, gata imediat si excelent cand este pregatit din fructe bine coapte.

 • (P) Grădini care merită vizitate dacă câștigați la loto

  Ce ați face dacă ați câștiga la loto? De multe ori răspunsul la această întrebare este standard: aș călători în jurul lumii. De aici încolo, însă, visele diferă. Unii dintre participanții la tragerile loteriilor din patru zări știu exact care ar fi itinerariul dacă ar intra în posesia unei sume imense de bani.

 • Portocalele, mai antioxidante decat suplimentele de vitamina C

  Intr-un studiu intocmit peste ocean, consumul de fructe si-a dovedit superioritatea fata de suplimentele de vitamina C in protectia organismului.


Warning: fopen(cache/10e70ca241c0ab353befbbceec12a5ec) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139