Combaterea patogenilor prin tratamente cu fungicide

 

Interactiunea dintre fungi si plante consta in mecanisme foarte complexe, iar incercarea de eradicare a bolilor fungice este deosebit de costisitoare. Exista numeroase metode de combatere a fungilor, dar cea mai cunoscuta este folosirea fungicidelor, molecule organice care se pulverizeaza pe cultura, aplicandu-se odata cu udarea plantelor sau se incorporeaza in sol.

Combaterea patogenilor prin tratamente cu fungicide este cea mai practicata metoda de reducere a pagubelor, folosindu-se agenti agenti chimici variati, care distrug sau atenueaza actiunea respectivilor patogeni. Din pacate, multi agenti patogeni dezvolta rezistenta la asemenea chimicale, iar multi dintre ei nu sunt susceptibili la control prin mijloace chimice.

De exemplu, mana cartofului este cel mai mult controlata prin aplicarea frecventa a fungicidelor. Acestea si-au pierdut insa din eficienta. In plus, multi dintre agentii chimici folositi pot cauza mediului inconjurator distrugeri serioase avand de asemenea si un efect toxic pentru oameni si animale.

Articole asemănătoare

  • Hibiscus Matilda

    Dintre soiurile de hibiscus disponibile aceasta varietate este nu doar una dintre cele mai frumoase, dar iese din evidenta prin viteza cu care se dezvolta si se extinde.

  • Sunatoarea, planta care vindeca depresia

    Florile de sunatoare se colecteaza prin taiere cu foarfeca din luna iunie pana in septembrie. Ca lungime, tulpina sunatoarei creste pana la o jumatate de metru, uneori atingand si mai mult, florile au petale galbene si frunzele sunt punctate.

  • Spirulina, o sursa veritabila de energie

    Anumite activitati zilnice sporesc nevoia organismului de energie. Deseori, aceasta nevoie o compensam gresit prin consumul de hidrocarbonati, prin alimentatia cu paste sau dulciuri.

  • Masca cu ulei de masline si oua impotriva caderii parului

    Daca aveti probleme serioase cu parul, luati in considerare si cateva tratamente cu ingrediente naturale care ii vor conferi firului de par sanatate si vitalitate. Va propunem sa incercati masca cu ulei de masline si oua.

  • Prevenirea contaminarii prin alimentatie cu bacteria E. coli

    Escherichia coli, numita de specialisti mai pe scurt E. coli, este o bacterie inofensiva la origine care se dezvolta in organismul animalelor si al oamenilor.


Warning: fopen(cache/36cf8d951e3fa76c66879fee9ffc3bce) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139