Hibiscus Matilda

Dintre soiurile de hibiscus disponibile aceasta varietate este nu doar una dintre cele mai frumoase, dar iese din evidenta prin viteza cu care se dezvolta si se extinde, Hibiscus Gigant Matilda fiind de aceea una dintre optiunile accesibile pentru o gradina nu foarte mare sau un balcon pe care vrem sa il transformam intr-un spatiu de relaxare. Florile acestei varietati de hibiscus sunt mari, in tonul de roz, trandafiriu si alb, cu modele visinii in centru, petalele fiind late, deschise, delicate. Atat inainte de inflorire, cand ramurile sunt pline de boboci, cat si dupa ce acestia se deschid, Hibiscus Matilda poate fi acea alegere care va juca rolul de centru de atractie al gradinii. 
 
Poate sa creasca pana la doi metri, si are nevoie de cat mai mult soare pentru ca altfel, desi rezistent, nu va face la fel multe flori intr-un spatiu umbros, iar acestea vor fi mai mici si mai fragile. Fie ca alegeti sa o plantati in ghiveci, fie direct in pamant, este o planta care poate fi tinuta in casa in zilele reci de iarna, altfel este recomandat sa fie acoperita cand temperaturile scad prea mult. Foarte decorativa, foarte frumoasa, are nevoie de spatiu pentru a se dezvolta asa cum trebuie si de ingrasamant daca solul nu este fertil, dar rezultatul final va justifica toate aceste eforturi.

Foto: koju.de

Articole asemănătoare

 • Bautura calda cu ceai de hibiscus, scortisoara si suc de rodii

  Ceaiul de hibiscus are un gust acrisor, proprietati antiseptice, antioxidante si tonifiaza organismul, in timp ce sucul de rodii este recomandat de nutritionisti ca una dintre cele mai sanatoase alternative la sucurile acidulate.

 • Hibiscus syriacus Ardens

  Arbust foarte decorativ si destul de usor de ingrijit, aceasta varietate de hibiscus are flori mari, duble, de un mov deschis spre lavanda (veti gasi si inflorescente care bat spre roz) si poate sa devina centrul de atractie pentru orice gradina.

 • Hibiscus Gigant varietatea Matilda

  O planta decorativa de o rara frumusete, acest tip gigant de hibiscus creste la fel de bine in gradina sau in ghiveci, dominand totul prin florile sale mari, cu petale de un alb trandafiriu si centru visiniu spre mov.

 • Din secretele trandafirului chinezesc

  Multi il cunosc sub numele incorect de trandafir japonez, insa Hibiscus rosa-sinensis, aceasta planta decorativa originara din Asia de Est, este de fapt o varietate chinezeasca.

 • Valente terapeutice ale ceaiului de hibiscus

  Hibiscusul (Rosa sinensis) este o planta tropicala si subtropicala originara din estul Asiei, denumita popular “trandafir” chinezesc, datorita florilor sale mari si rosii. Hibiscus rosa sinensis - singura varietate care se cultiva ca planta de apartament - este membru al familiei Malvaceae.


Warning: fopen(cache/4bea8c6a15e2502165b6f37cb882dc58) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139