Hibiscus Gigant varietatea Matilda

O planta decorativa de o rara frumusete, acest tip gigant de hibiscus creste la fel de bine in gradina sau in ghiveci, dominand totul prin florile sale mari, cu petale de un alb trandafiriu si centru visiniu spre mov. O puteti planta intr-un loc special al gradinii, in ghivece suficient de mari - planta ajunsa la maturitate atinge si chiar depaseste doi metri inaltime - avand grija ca indiferent de locul ales acest tip de Hibiscus sa aiba mult soare pentru ca si inflorescentele sa fie numeroase, mari si puternice. Este o planta relativ rezistenta la seceta dar se recomanda ca in lunile de iarna sa fie mutata intr-un ghiveci in interior. Florile de Hibiscus Gigant Matilda sunt numeroase, cu petale catifelate si pot atinge pana la 12 cm diametru. 
 
Matilda este o varietate de Hibiscus de care va puteti bucura chiar daca nu aveti o gradina foarte mare, caz in care va deveni probabil centrul de atentie. Se intretine usor, rezista bine in timp si va veti putea bucura de aceasta planta decorativa ani la rand.

Foto: baumschule-hortsmann.de

Articole asemănătoare

 • Bautura calda cu ceai de hibiscus, scortisoara si suc de rodii

  Ceaiul de hibiscus are un gust acrisor, proprietati antiseptice, antioxidante si tonifiaza organismul, in timp ce sucul de rodii este recomandat de nutritionisti ca una dintre cele mai sanatoase alternative la sucurile acidulate.

 • Hibiscus syriacus Ardens

  Arbust foarte decorativ si destul de usor de ingrijit, aceasta varietate de hibiscus are flori mari, duble, de un mov deschis spre lavanda (veti gasi si inflorescente care bat spre roz) si poate sa devina centrul de atractie pentru orice gradina.

 • Hibiscus Matilda

  Dintre soiurile de hibiscus disponibile aceasta varietate este nu doar una dintre cele mai frumoase, dar iese din evidenta prin viteza cu care se dezvolta si se extinde.

 • Din secretele trandafirului chinezesc

  Multi il cunosc sub numele incorect de trandafir japonez, insa Hibiscus rosa-sinensis, aceasta planta decorativa originara din Asia de Est, este de fapt o varietate chinezeasca.

 • Valente terapeutice ale ceaiului de hibiscus

  Hibiscusul (Rosa sinensis) este o planta tropicala si subtropicala originara din estul Asiei, denumita popular “trandafir” chinezesc, datorita florilor sale mari si rosii. Hibiscus rosa sinensis - singura varietate care se cultiva ca planta de apartament - este membru al familiei Malvaceae.


Warning: fopen(cache/2841fc483f3283f2e177724884f4bcef) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139