Construiti o poteca japoneza

Adaugati un iz al orientului indepartat in gradina dumneavoastra prin realizarea unei poteci japoneze. Construirea sa este simpla si nu necesita cheltuieli deosebite. Iata cum puteti sa o realizati:

Poteca japonezaUnelte:

-lopata;
-amestecator de ciment;
-roaba;
-mistrie de constructii;
-mistrie de umplut rosturile;
-nivela simpla, boloboc;
-ciocan de cauciuc.

Materiale:

-vopsea de marcaj;
-nisip (ascutit si fin);
-ciment;
-pietre de rau.

Constructia pas cu pas:

1. Cele mai bune pietre pentru constructia acestui tip de poteca sunt pietrele de rau cu marginile netede. Inainte de a incepe, alegeti-va pietrele si sortati-le pe gramezi ce vor fi folosite fiecare in anumite parti ale potecii. Puteti sa le asezati intinse pe locul in care doriti sa construiti poteca inainte sa incepeti constructia pentru a va forma o idee de cum va arata poteca in forma ei finala..
2. Folositi o cutie de vopsea de marcaj pentru a marca limitele exterioare ale potecii. In acest fel vopseaua va actiona ca un indrumator definindu-va limitele campului dumneavoastra de lucru.
3. Amestecati o cantitate de mortar format din 4 parti nisip ascutit, 2 parti nisip fin si o parte ciment. Folosind o mistrie de constructii sau o lopata distribuiti amestecul in mici gramezi in lungul campului de lucru si intindeti-l pe suprafata acestuia. Nu uitati faptul ca mortarul trebuie sa fie lucrat in momentul in care este inca moale si ud asadar este mai bine sa intindeti ciment pe zone mici lucrand intr-un mod progresiv.
4. Amplasati pietrele alese in mortarul proaspat lucrand dupa modelul propriu. Compactati-le usor in mortar cu ajutorul unui ciocan de cauciuc.
5. Aranjati pietrele intr-un model neregulat in lungul marginii potecii. Amplasati pietrele mai mici care se potrivesc alaturat impreuna la capete pentru a avea o margine lina. Odata ce marginea a fost construita adaugati mai mult mortar in spatiul ramas dintre cele doua margini si aranjati pietrele mari.
6. Completati poteca folosind o mistrie de completat rosturi pentru a netezi mortarul iesit printre pietre si a crea o margine bine definita in jurul fiecareai pietre. Acest lucru se poate efectua la jumatate de ora dupa instalarea pietrelor mari. Folositi trei parti de nisip fin si o parte ciment pentru umplerea si definitivarea spatiilor ramase dintre pietre. Lasati poteca sa se usuce timp de 4 zile fara ploaie inainte de a pasi pe ea.

Articole asemănătoare

  • Geisha Orange, o azalee japoneza pentru toate gusturile

    Cu nenumarate flori mici, de un portocaliu intens, cald, elegant, aceasta varietate de azalee japoneza va transforma radical orice gradina sau parc, poate sa delimiteze un spatiu verde sau sa traseze o alee, sa devina centrul de atractie sau sa completeze cromatic mai multe tufe de trandafir sau alte tufe ornamentale.

  • Trandafirul catarator Indigoletta

    Cu flori mari de un mov puternic, deschis, intens, asa cum nu te-ai astepta sa vezi la o varietate de trandafir, Indigoletta este un soi de planta decorativa rara, prea putin intalnita.

  • Secretele armoniei gradinilor japoneze

    Pentru amenajarea cu succes a unei gradini in stil japonez este necesara respectarea catorva principii de baza care o definesc in raport cu gradina europeana. Pe parcursul celor 1000 ani de istorie, preocuparea japonezilor pentru gradini a dat nastere uneia dintre cele mai captivante forme de arta privind amenajarea armonioasa a tuturor elementelor din natura.

  • Construiti-va gradina cu putin efort si cheltuieli minime

    Chiar daca la inceput o sa vi se para complicat, sa construiti o gradina nu este atat de greu pe cat pare.

  • Principiile Zen si gradina japoneza (niwa)

    O gradina japoneza este reprezentarea universului si a elementelor acestuia: focul - in forma lanternelor (stalpilor) de piatra sau fier; pamantul - in forma pietrei si apa, aerul, plantele si animalele in formele lor naturale...


Warning: fopen(cache/39117e2679d3c668068c65b321acdcea) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139