Construiti-va propria gradina de legume

Sa creati propria gradina de legume nu este dificil. Trebuie sa va ganditi la spatiu, dimensiunile acestuia, tipul solului si legumele pe care veti vrea sa le aveti in noua gradina.

Cand vine anotimpul rece este indicat sa acoperiti solul si sa-i testati pH-ul. Gasiti tot ce aveti nevoie in magazinele de specialitate si cele pentru gradinarit. Dupa ce veti urma instructiunile, solul va fi pregatit sa ofere legume sanatoase.

Chiar daca testarea pH-ului v-a indicat ca nu este nevoie sa adaugati solului ingrasaminte puteti sa o faceti pentru ca materia organica se descompune in timp si trebuie sa fie inlocuita.

Verificati si continutul de umiditate al solului, pentru a pastra structura acestuia la un nivel optim.

Faceti-va un plan pentru noua gradina: cum sa arate, unde sa fie situata, daca are parte de umbra sau e intr-o zona mai insorita, unde s-ar dezvolta mai bine culturile de legume, etc. Analizati toate detaliile necesare pentru a avea o gradina exact cum ati visat.

Aveti grija ca atunci cand plantati semintele, acestea sa nu intre in contact direct cu ingrasamintele.

Mentinerea gradinii impune o munca in plus din partea noastra, mai ales cand apar si probleme precum insectele sau alti daunatori.

Intrucat ploaia si vantul pot afecta buna polenizare, se poate rezolva aceasta problema cu ajutorul polenizarii manuale.

Articole asemănătoare

 • Conopida Violetto Di Sicilia

  Ce ar fi sa ii surprindeti pe cei care ajung in gradina de legume cu un sir sau mai multe de conopide... mov?

 • O gradina de legume de invidiat

  Ati plantat in gradina de legume mai multe rasaduri de rosii, dar desi ati ales un soi bun nu sunteti tocmai multumiti de rezultate? In afara ingrasamintelor chimice puteti incerca solutii devenite clasice (sa adaugati coji de ou sau zat de cafea in pamant) sau sa alegeti o varianta ieftina, simpla, care va da tomatelor un gust mai dulce, mai intens.

 • Gradina de legume in luna noiembrie

  Fiind dincolo de toate o sursa primara de alimente, gradina de legume necesita atentie in permanenta. Asa se face ca in calendarul activitatilor lunare, noiembrie ocupa un loc deosebit de important.

 • Ce noutati aduce sfarsitul verii in gradina de legume

  Asa cum ne-am obisnuit, la incheierea sezonului estival, reflectam la schimbarile produse in gradina de acest moment. Doar cateva zile ne mai despart oficial de toamna, iar acest lucru reiese cel mai lamurit din gradul de maturare al fructelor si legumelor.

 • 6 legume de plantat in luna Iunie

  Oricat de mari, frumoase si atractive ar fi gradinile decorative, in cele din urma, tot acelea de legume satisfac necesitatile practice si sunt mai apreciate. Gradina de legume din gospodarie ofera pe langa o indeletnicire constanta


Warning: fopen(cache/1cd2d507384b81c688bd09be25ae6aa7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139