Coriandrul pentru sanatate

Cu gustul sau aromat si parfumul puternic, intens, usor de recunoscut, coriandrul nu este doar un condiment ce poate fi folosit intr-o gama larga de retete pentru a le da un plus de gust, ci si o planta utila in diverse tratamente naturiste. Cu multa vitamina C, K si proteine, frunzele de coriandru sunt perfecte in salate, supe sau pentru a improspata o mancare, iar fructele si semintele se folosesc dupa uscare si macinare pentru diverse tincturi si infuzii sau, de ce nu, uleiuri esentiale, produse usor de gasit in magazinele de specialitate. Si cum aromatul coriandru ofera organismului si fibre, fier sau magneziu, fiind astfel un plus esential in orice regim, il puteti folosi pentru a preveni sau ca adjuvant in tratamentul unor afectiuni.

Sub forma de infuzie sau tinctura coriandrul este recomandat pentru a reduce nivelul glicemiei, asa ca dupa ce ati obtinut aprobarea medicului specialist il puteti folosi in aceste forme ca un ajutor in prevenirea sau tratarea diabetului.

Cei care adauga adesea frunze de coriandru in salate (si nu numai) isi vor ajuta corpul sa regleze mai usor tensiunea arteriala, scazand astfel riscul aparitiei unor afectiuni cronice, a infarctului si atacurilor cerebrale.

Are si multa vitamina A, asa ca in salate poate sa ajute la pastrarea vederii sanatoase si sa reduca efectele pe care le are imbatranirea asupra ochilor.

Cum in coriandru se gasesc si multi antioxidanti aromata planta este recomandata si pentru efectele sale anti-inflamatorii si anti-bacteriene.

Aveti des probleme digestive? In afara unui regim specific si a medicamentelor prescrise de medic coriandrul este una din acele solutii naturiste pe care specialistii in medicina naturista o recomanda, fie sub forma de infuzie, fie ca tinctura. La fel de bune sunt si frunzele proaspete, in oricare varianta coriandrul ajutand stomacul sa digere mai bine si mai usor.

Consumat des, indiferent de forma aleasa, este bun si pentru a preveni anemia sau in cazurile unde apare epuizarea fizica, unde oboseala a devenit deja cronica, iar corpul nu isi mai poate gasi energia necesara. In afara odihnei si alimentarii corespunzatoare si tinctura sau infuzia de coriandru sunt utile pentru a ne reveni mai usor.

Potrivit unor studii recente tot coriandrul, pe care in general il alegem doar pentru aroma sa aparte, este o planta cu beneficii surprinzatoare pentru sanatate, ajutand chiar la reducerea riscului deteriorarii sistemului nervos si aparitiei episoadelor depresive.

Si daca tot ne dorim sa avem un sistem imunitar mai puternic (mai ales in aceasta perioada) ar fi ideal sa includem in meniul zilnic mai multe legume si fructe, dar si ierburi aromatice, iar coriandrul este o alegere inspirata. Si nu doar pentru gust si aroma, dar si pentru ca mananca des coriandru sau iau tinctura facuta din aceasta planta vor avea o mai buna rezistenta in fata racelilor si gripelor de sezon.

Foto: needpix.com

 

Articole asemănătoare

  • Ceai de cuisoare cu scortisoara

    O reteta simpla pentru un ceai sanatos, cu surprinzatoare efecte pentru sanatate. Cuisoarele aromate nu au doar un gust interesant, ci si antioxidanti, vitamina C, fibre, magneziu si calciu. Infuzia imbunatateste digestia, ajuta in racelile obisnuite pentru a calma simptomele neplacute, este recomandata celor care vor sa scape mai usor de kilogramele in plus si mentinea pielea mai tanara si mai sanatoasa. Cuisoarele intregi vor fi sfaramate intr-un mojar si pentru un plus de aroma adaugati scortisoara si (pentru cine prefera) un pic de pudra de ghimbir sau ghimbir proaspat, ras cat mai fin.

  • Spanacul, un aliat esential pentru un sistem imunitar puternic

    Banalul spanac are nu mai putin de 15 vitamine si minerale esentiale pentru sanatate: vitamina A si K, vitamina E, vitamina C, calciu, magneziu, fier, potasiu si lista poate continua.

  • Florile de salcam pentru sanatate

    Consumate ca atare sau sub forma de infuzii sau siropuri (usor de gasit in magazinele de profil) aceste flori comestibile se pot dovedi utile in prevenirea sau tratarea mai multor afectiuni.

  • Conopida - cinci beneficii pentru sanatate

    Are putine calorii, aduce destul de repede senzatia de satietate, este recomandata in diverse diete de slabire pentru ca o puteti prepara in numeroase feluri.

  • Top 4 ceaiuri medicinale pentru sanatate

    Ceaiul de musetel: unul dintre cele mai populare, il gasim sub forma de pliculete sau ca planta uscat, cu un miros usor, dulceag, gust placut pe care il recunosti imediat, si este o solutie traditionala pentru durerile usoare sau pentru raceli, simplu sau indulcit cu miere ori zahar


Warning: fopen(cache/7b49286e363194f56cb791c1762346c8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139