Creati o oaza de liniste in gradina

 

 

 Muncim din greu pentru a ne transforma locuinta intr-un cuib in care sa ne intoarcem mereu cu nerabdare ca sa ne relaxam departe de lumea agitata din afara, pentru a crea un mediu care sa ne reflecte personalitatea - alegem cu atentie scheme de culori, facem proiecte de amenajari sau reparatii pe care le ducem la capat in weekend, cumparam mobilier confortabil si tot felul de obiecte decorative.

 

Cu toate aceste eforturi, majoritatea dintre noi isi axeaza atentia numai pe interiorul casei, uitand parca potentialul decorativ pe care il are o curte sau o gradina frumos amenajata - acestea pot transforma proprietatea intr-un adevarat rai de odihna si relaxare.

 

Prin urmare, care este cel mai usor si rapid mod de a transforma o gradina/curte obisnuita intr-o oaza de liniste si frumusete? Cumparati o fantana de exterior, acesta este una din decoratiunile de gradina care ii vor face pe vecini sa va invidieze.

 

Fantanile cu cascada sunt de obicei pre-asamblate, astfel ca va trebui sa aveti putina indemanare dupa ce veti scoate fiecare element din cutie - spre deosebire de cascadele construite din pietre gata asamblate. Instalarea unei astfel de cascade in gradina este mai economica si se poate realiza intr-o dupa-amiaza. Nu numai ca sunt usor de instalat, dar contin si rezervorul de apa.

 

Nu conteaza cum arata gradina dumneavoastra (ca este denivelata sau dreapta) si nici stilul pe care l-ati ales pentru a o amenaja... o fantana isi va gasi oriunde locul in care sa se potriveasca perfect.

 

Fantanile sunt de mai multe feluri: de perete sau independente si se gasesc intr-o gama larga de materiale. De obicei, fantanile sunt fabricate din cupru, bronz, piatra sau fibra de sticla.

 

Fantanile de bronz sunt foarte elegante si, desigur, ceva mai scumpe; avantajul este ca sunt mai durabile. Fantanile de cupru au un aspect elegant, mai ales daca sunt realizate in combinatie si cu elemente de sticla. Fantanile din ciment nu costa mult, insa nu pot fi mutate in alt loc.

Articole asemănătoare

 • Sursa de apa din balcon – o oaza de liniste

  Foarte multe persoane isi doresc sa stea la casa si sa aiba o gradina sau un spatiu verde, in care sa curga o mica sursa

 • Frumusetea florilor din gradina noastra

  Cu totii suntem fascinati de frumusetea si delicatetea florilor. In propria gradina ne simtim ca intr-o oaza de liniste, ne imaginam

 • Activitati de toamna in gradina

  Anotimpul tomnatic este ideal pentru a da startul pregatirii gradinii pentru iarna. Lunile septembrie si octombrie nu sunt foarte friguroase si aveti oportunitatea sa iesiti in gradina cat inca vremea este relativ prietenoasa, pentru a aranja straturile inainte de venirea inghetului.

 • Fenomenul de ecoturism in Romania

  Termenul de ecoturism desemneaza, conform adoptarii si promovarii de catre Asociatia de Ecoturism din Romania (AER), "o forma de turism in care principala motivatie a turistului este observarea si aprecierea naturii si a traditiilor locale direct legate de natura."

 • 10 sfaturi care va vor usura munca in gradina

  A munci mai putin in gradina nu inseamna sa nu alocati plantelor destul timp, ci sa eficientizati timpul pe care il aveti pentru a avea o gradina de vis.


Warning: fopen(cache/648f39689b6ac3711387f6be342ff237) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139