Sursa de apa din balcon – o oaza de liniste

Foarte multe persoane isi doresc sa stea la casa si sa aiba o gradina sau un spatiu verde, in care sa curga o mica sursa de apa,  indiferent cat de mic ar fi acesta. Insa din nefericire nu toti au parte de toate aceste lucruri minunate. Totusi, cu putina creativitate o oaza de liniste putem avea chiar un balconul apartamentului.

Tot aici putem amenaja si un mini-lac sau o mini-cascada. Pentru acestea avem nevoie de niste recipiente, iar pentru a ne apropia cat mai mult de un cadru natural, ar fi bine ca acestea sa fie din ceramica. Pe fundul acestora se aseaza un strat de pamant care se regaseste intr-un lac sau intr-un elesteu, iar apoi se planteaza plantele de apa. Stratul de pamant va fi mai apoi acoperit cu pietris.

Plante specifice acestui tip de biotop

Exista pentru aceste mini-lacuri din balcon plante specifice. Spre exemplu ne putem bucura de frumusetea nuferilor “Nymphaea pygmaea”. Totusi trebuie sa tinem cont de un lucru: aceste plante sunt foarte sensibile la frig, de aceea iarna trebuie sa avem grija sa le acoperim intr-un fel sau altul.

Mini-lacurile pot fi pe parcursul verii putin problematice, mai ales daca stau in bataia soarelui intreaga zi. Apa se evapora, iar acesta este in pericol de a seca. De aceea este bine sa avem in permanenta pregatita o galeata cu apa.

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

 • Sase bauturi pentru un somn linistit si odihnitor

  Laptele cald, cu sau fara miere, cu putina cacao (dar nu prea multa) este unul dintre remediile clasice pentru a avea o noapte linistita. Satura, potoleste pofta de a rontai o gustare plina de calorii, relaxeaza intregul corp, si putem alege la fel de bine laptele vegetal din soia sau migdale. Si in plus este o buna sursa de proteine si nutrienti.

 • De ce este bine sa bem ceai de cuisoare?

  Infuzia de cuisoare este bogata in vitamina K, C, magneziu, antioxidanti, dar este si o buna sursa de fibre.

 • Busuiocul, de la retete delicioase la tratamente naturiste

  Proaspat si plin de gust, busuiocul este o buna sursa de vitamina A si C, contine fosfor, calciu, dar si multa vitamina K.

 • Cinci alimente ce reduc nivelul de anxietate

  Migdalele: crude, sunt o excelenta sursa de magneziu, pentru ca intr-o portie de doar 30 de grame veti gasi aproximativ 75 de mg de magneziu, esential pentru o stare de bine si relaxare. Este de fapt un truc simplu, si anume sa gasesti acele fructe si legume care mentin sau cresc nivelul de serotonina, asa ca in perioadele stresante ne vom simti mai calmi, vom putea sa luam mai repede si mai usor deciziile corecte, vom suporta mai bine momente de criza care ne scot din ritm.

 • Cum depinde viata sanatoasa de vitamina B12?

  In fiecare zi organismul nostru are nevoie de vitamine si minerale pentru a functiona corespunzator. Sursa de baza o reprezinta alimentele, care trebuie alese nu doar prin prisma calitatilor gustative si olfactive, ci si a rolului din schema complexa a nutritiei.


Warning: fopen(cache/7044eefa7f3b18b60eb2ea70b5b9a1bc) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139