Crossandra


CrossandraEste un arbust, care in conditii de camera poate atinge 40-60 de cm. Florile frumos colorate in rosu-portocaliu dau o nota atractiva plantei.
Crossandra necesita caldura ( 18-20 de grade Celsius) si lumina intensa, fara insolatie directa in timpul verii. De asemenea necesita o udare abundenta si regulata, si spalare frecventa a frunzelor.
Se uda mai putin in septembrie-octombrie, luni care reprezinta o perioada de repaus inainte de inflorire.
Transplantarea se face dupa aceasta perioada, utilizand un amestec compus din doua parti pamant de turba si o parte pamant de frunze.
Inmultirea este posibila prin seminte, dar se face mai usor prin butasi recoltati din lastarii terminali in timpul primaverii.

Articole asemănătoare

  • Crossandra

    Este un arbust care poate atinge inaltimea de 30-60 cm in conditiile de camera. Inflorescentele au forma de spic, compus din 4 randuri de bractei verzi, acoperite cu peri lungi, albi, matasosi, din care ies florile tubulare, ce se deschid intr-o trompeta cu cinci petale colorate rosu oranj stralucitor.


Warning: fopen(cache/89b1484eee633ba303f4598b0e42f5a2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139