Cum controlam alergiile de primavara?

 

 Pentru spectacolul de culori si aromele naturale oferite, primavara este considerata adesea cel mai frumos anotimp insa dupa cum probabil stiti, nu produce in toate cazurile bucurie si extaz. Anual, odata cu sosirea ei un numar mare de persoane se confrunta cu alergii cauzate de sporii si polenul plantelor.

 

Particulele de polen antrenate in atmosfera de miscarea aerului ajung in case, birouri, masini iar mai departe in organismul nostru. Sistemul imunitar al persoanelor sensibile reactioneaza negativ in fata acestor stimuli luand nastere cunoscutelor simptome: ochii inrositi, nasul infundat, durerile de cap, inrosirea pielii, pulsul accelerat si altele.

 

Daca prezentati una dintre simptome si nu stiti la ce sunteti alergic adresati-va medicului dumneavoastra pentru a va supune unui scurt test. In 20 de minute de la efectuarea lui veti cunoaste cauza neplacerilor si veti primi sfaturile necesare pentru a le combate.

 

Sunt recomandate de regula medicamentele "usoare" precum picaturile de nas, spray-uri pentru decongestionarea nasului si picaturile antihistaminice pentru diminuarea senzatiei de mancarime si lacrimarea ochilor.

 

Atentie, nu folositi spray-urile nazale pentru o perioada mai lunga decat cea indicata de medic sau de prospect, deoarece multe dintre ele produc dependenta. Odata ce s-a instalat, medicamentul nu mai are eficienta iar cand este intrerupta administrarea, corpul reactioneaza prin infundarea nasului. Cu privire la picaturile antihistaminice puteti sta linistiti pentru ca ele nu dau dependenta insa acest lucru nu va indreptateste sa le folositi abuziv.

 

Daca sunteti sustinatori ai medicinei alternative aveti posibilitatea de a trata problemele fara a apela la medicamentele mentionate mai sus. Acupunctura, homeopatia si tratamentele pe baza de plante conduc la rezultate bune dar este recomandat sa va informati medicul in legatura cu dorinta dumneavoastra. Puteti de asemenea utiliza spray-urile cu ser fiziologic, dimineata si seara, pentru a inlatura particulele alergogene din nas.

 

S-a demonstrat ca posibilitatea de transmitere a alergiilor de la parinte la copil este de 30%. Daca ambii parinti sunt alergici sansa de a da nastere unui copil cu aceasta problema creste la 60%.

 

Chiar daca sporii si polenul sunt pretutindeni, evitati cu precadere sa va petreceti timpul in apropierea surselor principale care va produc iritatii iar atunci cand manifestati reactii alergice, interveniti cu permisiunea medicului prin metoda care va avantajeaza.

Articole asemănătoare

  • Cum depasim alergiile de primavara

    Primavara, in ciuda zilelor tot mai bune care se intrevad in blandetea razelor de soare, isi fac simtita prezenta alergiile.

  • Salate usoare de primavara. Salata de ridichi cu cartofi

    O salata usoara pentru zilele mult prea calduroase de primavara puteti pregati pentru o masa la birou sau acasa. Va propunem sa incercati salata cu ridichi si cartofi.

  • Salata de primavara cu verdeturi si mozzarella

    O data cu sosirea anotimpului in care toate se trezesc la viata, primavara, va propunem cateva retete in ton cu acest sezon. Va invitam sa va delectati cu o portie de salata de primavara cu verdeturi si mozzarella.

  • Alimentatie de primavara

    A iesit soarele din nori, am scos hainele de primavara si trebuie sa mai dam si cateva kilograme jos. Pielea trebuie sa fie radianta si tonusul sa fie in forma maxima

  • Masca de primavara. Masca de curatire pentru fata si corp

    La inceput de primavara, corpul si pielea noastra au nevoie de o detoxifiere si de o exfoliere, pentru a ne simti si a arata in forma. Reteta propusa este o masca realizata cu tarate de grau si miere de albine.


Warning: fopen(cache/534a06164654f73995aa5bdc38513d87) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139