Cum sa construiti in gradina un iaz in miniatura

 In primul si in primul rand trebuie sa gasiti ceva din care sa nu curga apa. Puteti folosi o galeata mai mare sau o cada veche pe care nu o mai foloseste nimeni si a abandonat-o in spatele casei.

Pentru a pune in recipient pesti, spalati-l bine inainte pentru a va asigura ca nu vor muri din cauza anumitor substante toxice. Totodata daca gasiti o cada veche pe care vreti sa o intrebuintati pentru a va redecora gradina, asigurati-va ca aceasta nu este din cupru. Pestii mor foarte repede in cazile de baie care sunt fabricate din acest material.

De asemenea acestia nu tolereaza nici recipientele galvanizate din zinc.

Un alt mic detaliu la care trebuie sa va ganditi este adancimea recipientului in care veti depozita pestisorii. Acesta ar trebui sa fie destul de adanc incat apa sa nu se evapore rapid, sa nu se incalzeasca prea tare de la razele soarelui sau sa nu inghete in totalitate in anotimpurile reci.

Cu aceste detalii puse la punct trebuie sa mai cumparati doar pestisorii de la magazin si cateva plante care sa le oxigeneze apa si care totodata sa ofere noului "iaz" un aspect placut pe care toata lumea il va admira.

Pentru a nu schimba apa foarte des ar fi bine sa cautati la magazinul pentru animale si o pompa care se va ocupa de impuritatile din apa si o va pastra intr-o stare optima pentru pestisori.

Articole asemănătoare

 • Dalia Barbarossa, pentru gradinari incepatori si experimentati

  Una dintre cele mai bune alegeri atunci cand vrem sa aducem in gradina un plus de culoare intensa si eleganta, aceasta varietate de dalii se cultiva si intretine usor, fiind bune atat pentru cei care au multa experienta, cat si pentru amatorii aflati la inceput de drum.

 • Cum puteti folosi resturile din bucatarie in gradina

  Cojile de ou ajung invariabil sa fie aruncate, dar pot fi utilizate in gradina pentru a oferi pamantului un plus atat de necesar de calciu, fie ingropate in sol in apropiere de flori, legume sau arbusti, fie tinand cojile in apa si folosind apoi lichidul pentru a stropi gradina.

 • Construiti-va gradina cu putin efort si cheltuieli minime

  Chiar daca la inceput o sa vi se para complicat, sa construiti o gradina nu este atat de greu pe cat pare.

 • Cum sa inlocuiti buruienile din gradina cu flori

  Daca v-ati saturat de culoarea verde a gazonului din fata casei si vreti sa plantati flori frumos colorate care sa va lumineze chipul in zilele insorite, trebuie sa aveti in vedere doi pasi simpli: inlaturarea gazonului si plantarea florilor si plantelor pe care le vreti in gradina.

 • Cum sa iti colorezi gradina cu fluturi si pasari

  Toata lumea isi doreste sa aiba o gradina superba care sa aiba rolul de a incalzi aspectul general al locuintei, spatiul relaxant de dupa o zi obositoare de munca.


Warning: fopen(cache/2597b81fabcec2fdce0bbd195ec0b607) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139