Cum sa inlocuiti buruienile din gradina cu flori

 Daca v-ati saturat de culoarea verde a gazonului din fata casei si vreti sa plantati flori frumos colorate care sa va lumineze chipul in zilele insorite, trebuie sa aveti in vedere doi pasi simpli: inlaturarea gazonului si plantarea florilor si plantelor pe care le vreti in gradina.

In prima faza trebuiesc eliminate toate plantele si buruienile considerate in plus, insa nu sapati pamantul prea tare.

Pentru a inlatura toate buruienile si ierburile sunt doua metode. Prima presupune udarea terenului pentru a inmuia solul. Dupa aceasta etapa iarba ar trebui sa se poata inlatura cu usurinta.

Cea de-a doua metoda presupune stropirea ierburilor cu substante chimice pentru a creste. Dupa ce acestea s-au dezvoltat, in decursul a maximum doua saptamani, puteti sa le inlaturati. Prin aceasta metoda nu veti mai avea batai de cap cu iarba si plantele care nu erau dezvoltate si in timp au crescut dandu-va batai de cap.

Dupa ce ati curatat terenul nu va mai ramane decat sa plantati florile. In functie de anotimp puteti sa alegeti de la magazinele specializate seminte care vor da nastere in timp plantelor pe care vi le doriti in fata casei. De asemenea puteti sa cumparati unele gata dezvoltate, sa le plantati si sa va bucurati de frumusetea lor.

Liliacul spre exemplu este o floare care are un miros si un aspect foarte placut. Traieste mult si nu este greu de intretinut. Cu siguranta gradina pe care o visati va avea un alt aspect cu o floare atat de apreciata ce va creste printre celelalte pe care le-ati ales.

Articole asemănătoare

 • Vase goale pentru amenajarea gradinilor de vara

  In timpul verii, gradina cu flori decorative din zona temperata prezinta cele mai mari similitudini cu gradina de tip mediteranean. Temperaturile ridicate si durata zilelor sunt principalii factori responsabili de acest fapt.

 • Invata sa transformi florile din gradina in parfum

  Pentru a ajunge unde este acum, omenirea a fost calauzita in istorie printre multe altele si de miros, in senul larg al termenului.

 • Cultivarea florilor comestibile

  Daca stam bine sa ne gandim o gradina cu flori comestibile suna putin cam ciudat, distractiv in unele cazuri. Este un subiect pe care il puteti intalni in desenele animate semnate de Looney Tunes.

 • Ingrasaminte pentru plante

  Fie ca planuiti sa puneti bazele unei gradini ori deja aveti o frumoasa gradina cu flori care va binedispun in fiecare zi, ingrasamintele sunt foarte importante.

 • Limonium sinuatum - pentru decor cu flori uscate

  Nelipsita din decorurile cu flori uscate, dar utilizata foarte des si in aranjamente cu flori proaspete, Limonium sinuatum este apreciata pentru inflorescentele sale deosebite, in culori variate, dispuse in ciorchini rasfirati.


Warning: fopen(cache/b8bee66e91fc76332bda40147acc5f2c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139