Ingrasaminte pentru plante

 Fie ca planuiti sa puneti bazele unei gradini ori deja aveti o frumoasa gradina cu flori care va binedispun in fiecare zi, ingrasamintele sunt foarte importante.

Acestea ofera plantelor substantele nutritive necesare pentru a se dezvolta corespunzator, ajutandu-le totodata cand vine toamna sa faca fata frigului si vanturilor uscate ce vestesc apropierea iernii.

Daca ar fi sa sortam in functie de provenienta ingrasamintele, acestea sunt clasificate in doua categorii: ingrasaminte organice si minerale.

Ingrasamintele organice contin substante nutritive ce ajuta la cresterea sanatoasa a plantelor si pot fi sub forma solida sau lichida. In general acestea sunt obtinute din frunze uscate sau deseuri de origine animala.

Ingrasamintele minerale sunt preparate in medii industriale controlate, chimic, iar la fel ca ingrasamintele organice acestea se gasesc sub forma solida sau lichida.

Spre deosebire de substantele nutritive minerale, cele organice contin multe microelemente ajutatoare in orice gradina, descompunandu-se totodata treptat, chiar si in decursul a patru ani.

Optand pentru tramentele organice ce suplimenteaza sarurile continute de sol asigurati plantelor un mediu de dezvoltare favorabil. Acestea influenteaza permeabilitatea solului, capacitatea de retinere a apei, reactia dar si structura solului. Prin schimb de ioni si capacitatea solului de a retine elementele hranitoare va fi mai imbunatatita.

In plus cheltuielile sunt minime cand vine vorba de tratamentele organice pentru plante. Nu polueaza si totodata asigura reciclarea diverselor materii in natura.

Tipurile principale de ingrasaminte organice sunt mranita, gunoiul de grajd, turba, compostul si ingrasamintele verzi.

Dintre toate acestea ingrasamintele verzi capata tot mai multa popularitate. Sunt plante cultivate special pentru a fi incorporate in sol. Ca ingrasaminte verzi se folosesc in principal rapita, floarea soarelui, mazarea, mazarichea, sulfina sau lupinul.

Sursa foto: 1

Articole asemănătoare

  • Narcisele Art Design

    Narcisele sunt unele dintre cele mai populare flori pentru gradinarii cu experienta sau pentru incepatori: sunt ieftine, usor de gasit, plantat si intretinut, au culori vii, sunt neasteptat de rezistente pentru plante aparent fragile, si schimba radical o incapere daca sunt cultivate in ghivece si jardiniere sau o gradina ce avea nevoie de o improspatare cromatica.

  • Ce trebuie sa stim despre pamantul din gradina

    Un pamant sanatos si roditor reprezinta intotdeauna premisa pentru plante care se dezvolta frumos si care ne incanta privirea prin frumusetea lor. Trebuie sa luam insa cateva masuri pentru ca pamantul

  • Alcalinitatea si aciditatea solului

    Indiferent de cat de mare ar fi pasiunea dumneavoastra pentru gradinarit, problemele nu va vor ocoli. Daca reusiti sa treceti peste ele si pe parcurs nu va pierdeti interesul pentru plante, aveti mari sanse sa deveniti un gradinar minunat.

  • Umbra, ajutor sau factor restrictiv pentru plante?

    Gradina este perceputa si descrisa de cele mai multe ori ca o suprafata de pamant pe care se cultiva legume, flori sau pomi fructiferi si care are nevoie de expunere solara cat mai buna pentru a se dezvolta armonios.

  • Kohleria - clopotei rosii pufosi

    Lumina reprezinta un factor cheie in cultivarea acestei minunate plante de interior. Pentru a va bucura de delicatele ei flori trebuie sa asezati ghiveciul intr-un loc bine luminat, cu cateva ore de soare pe zi.


Warning: fopen(cache/438fbdc9157e0bc1eb2fc49218488506) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139