Narcisele Art Design

Narcisele sunt unele dintre cele mai populare flori pentru gradinarii cu experienta sau pentru incepatori: sunt ieftine, usor de gasit, plantat si intretinut, au culori vii, sunt neasteptat de rezistente pentru plante aparent fragile, si schimba radical o incapere daca sunt cultivate in ghivece si jardiniere sau o gradina ce avea nevoie de o improspatare cromatica. Dar aceste Art Design sunt o varietate aparte, originara din Olanda (creatia lui Jan de Winter) ce dateaza din anii 70 ai secolului trecut, un soi de narcise duble, cu inflorescente mari, cu petale numeroase, flori ce ajung sa aiba un diametru de peste 12 cm si un colorit intens, un galben delicat, deschis, pastelat, perfect pentru ambianta primaverii. Ajunse la maturitate nu depasesc jumatate de metru lungime dar castiga enorm estetic prin cromatica si prospetime, si sunt folosite atat pentru decoratiuni florale cat si pentru gradini. 
 
Narcisele Art Design au nevoie la fel ca celelalte varietati ale acestor flori de un sol fertil, cantitati moderate de apa in prima perioada, mult soare pentru toata perioada zilei si ideal pamanul sa fie fertilizat inainte (dar rezista si in lipsa ingrasamintelor). Au o perioada lunga de inflorire, de 3-4 saptamani, si din fericire daunatorii sau gerul nu reprezinta o problema serioasa. Rezistente si longevive, iar un soi de narcise de care va puteti bucura an dupa an, si dupa ce le plantati toamna, pana in noiembrie, in primavara urmatorului an gradina va parea cu totul alta.

Foto: fluwel.com

 

Articole asemănătoare

 • Narcisele Rip van Winkle - galbenul perfect pentru gradina

  Este unul dintre cele mai populare si mai apreciate soiuri de narcise pentru aspectul estetic, parfumul usor si delicat, felul in care acopera orice spatiu verde cand sunt plantate in palcuri si faptului ca sunt usor de plantat si ingrijit.

 • Narcisa Ice King

  Usor de cultivat si de ingrijit, fie in gradina, fie in jardiniere sau ghivece, narcisele sunt printre cele mai populare flori. Apreciate pentru frumusetea lor delicata, au printre ele si soiuri mai rare, poate mai greu de gasit dar care vor schimba orice colt de gradina, balcon sau terasa prin colorit.

 • Narcise Pink Wonder

  Narcisele Pink Wonder sunt elegante, delicate, o combinatie interesanta de roz (in centru) si petale albe, doua nuante a caror armonie devine si mai intensa pe masura ce floarea se maturizeaza.

 • (P) Frumusetea benzilor LED

  De multe ori am vazut fie intr-un film, fie intr-o revista home&deco, efecte luminoase cu un deosebit impact la interior. Acele lumini care reuseau intr-o maniera foarte discreta sa lumineze un detaliu de design sau de décor, ajungand in acest fel sa evidentieze frumusetea si eleganta unei incaperi in ansamblul ei.

 • Flori de februarie. Eranthis hyemalis

  Ghiocelul si eranthis hyemalis sunt primele flori care aduc bucuria primaverii in suflete, apoi brandusele, narcisele, urmate de soiurile de scilla, iar in cele din urma lalelele care infloresc pana in luna mai.


Warning: fopen(cache/0893d67c7fd076e2aeeb1336ad95185e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139