Cultivarea florilor comestibile

 Daca stam bine sa ne gandim o gradina cu flori comestibile suna putin cam ciudat, distractiv in unele cazuri. Este un subiect pe care il puteti intalni in desenele animate semnate de Looney Tunes. Chiar si in aceste conditii trebuie sa reamintim ca florile au fost la fel de importante in bucatarii din intreaga lume, inca din vremurile indepartate.

O varietate impresionanta de flori cu un aspect deosebit sunt de asemenea si delicioase.

Desert floral cu plante confiate

Putini stiu ca florile pot fi confiate si servite ca desert sau ornament pentru un desert deosebit. Violetele sunt doar un exemplu insa exista si multe plante de primavara cu flori mici, delicate, care au o aroma dulce si usor condimentata ce poate fi scoasa in evidenta cu ajutorul zaharului.

Asigurati-va ca nu consumati flori care au fost tratate chimic cu pesticide. Crescandu-le dumneavoastra din seminte atent selectionate va veti asigura ca sunt netratate si sanatoase.

Gradinile cu flori usor de transformat in bomboane infloresc pe tot parcursul verii. Printre deliciile comestibile putem enumera violetele albe, albastre sau mov, primele care infloresc primavara. Se raspandesc rapid si se dezvolta bine si dupa transplantare.

Panselutele sunt la fel de delicate si aromate precum violetele. Ele pot fi folosite si in locul acestora in cadrul unor retete.

Trandafirii nu puteau lipsi de pe lista florilor comestibile. Petalele zaharisite alaturi de siropul de trandafir, au fost foarte apreciate in bucataria victoriana. Orice desert cu trandafiri este dulce, delicat si deosebit.

Acest ingredient este folosit si astazi in retetele traditionale indiene. De asemenea siropul de trandafiri este cel care da gustul baclavalelor turcesti.

Angelica, intalnita si sub numele 'iarba ingerilor', este o planta folosita in medicina alternativa. Florile sunt un ingredient delicios in salate, iar din tulpina se fac bomboane care au o aroma usor mentolata.

Cum se confiaza florile ?

Violetele si panselutele pot fi confiate in intregime. De cealalta parte in cazul trandafirilor ar trebui sa se foloseasca doar petalele.

Cele mai multe retete nu contin ingrediente foarte multe. Albus de ou crud sau praf de albus de ou si zahar pudra.

Introduceti floarea in albusul de ou batut bine, iar apoi in zahar. Dupa, asezati-o pe o farfurie pentru a se usca. Si florile de mar sau cires pot fi astfel confiate.

Articole asemănătoare

  • Florile de salcam pentru sanatate

    Consumate ca atare sau sub forma de infuzii sau siropuri (usor de gasit in magazinele de profil) aceste flori comestibile se pot dovedi utile in prevenirea sau tratarea mai multor afectiuni.

  • Muscari azureum - o pata de culoare pentru gradina

    Usor de recunoscut datorita formei aparte a florilor de forma unor clopotei, de un albastru palid deosebit, este o varietate perfecta pentru gradina sau ghivece, efectul decorativ fiind cu totul iesit din comun mai ales alaturi de alte flori in culori complementare.

  • Parcul National Valea Florilor, India

    Peisajul uimitor din Parcul National Valea Florilor este readus la viata circa jumatate din durata anului, cand musonul ce bate dinspre ocean spre uscat aduce cu sine cantitati insemnate de precipitatii si temperaturi mai ridicate.

  • Trufele - cele mai scumpe ciuperci din lume

    Ciupercile comestibile sunt privite ca alimente comune al caror cost ingaduie oricarui pofticios sa le achizitioneze. Asadar, cine s-ar astepta ca un singur kilogram sa valoreze pana la 95 000 de euro?

  • Cum sa dati viata unei gradini pentru experimente

    Nu exista persoana careia sa nu-i placa sa ofere sau sa primeasca flori. Acestea, prin aspectul lor placut, joaca un rol important in serbarea zilelor de concediu sau evenimentelor speciale din familie in intreaga lume.


Warning: fopen(cache/e866468285faa7c48c9019ff900240e9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139