Cyperus C. Alternifolius

Denumire stiintifica
Cyperus C. Alternifolius

Denumire populara
Planta Umbrela, Papirus

Specii si varietati
C. alternifolius (Varietati: variegata, gracilis), C. diffusus, C. papyrus

Planta se prezinta sub forma unei tufe largi, alcatuita din numeroase tulpini inalte de 60-100 cm., nude, fiacre purtand in varf un buchet de frunze inguste, recurbate spre baza si dispuse intr-o rozeta, ca spitele unei umbrele. Culoarea frunzelor este verde intens.

Ingrijire
Udarea este indispensabila tot timpul anului, pamantul trebuie sa fie in permanenta saturat de apa. Vara se aplica solutii de ingrasaminte, de 2 ori pe luna. Transplantarea trebuie facuta in fiecare primavara. Primavara partile vegetative aeriene ale plantei se taie sever, acest procedeu conducand la o crestere frumoasa.

Articole asemănătoare

 • Fructe bogate in vitamina C

  Merele sunt unele dintre fructele preferate de cei mici si cei mari deopotriva, gasiti numeroase soiuri in piete si magazine, fiecare cu gustul si aroma sa, si puteti pregati si suc proaspat, gem sau compot, sau le puteti folosi in diverse retete de desert. Savuroase, cu putine calorii, au multa vitamina C si o savoare aparte.

 • Smoothie cu antioxidanti si vitamina C

  O bautura naturala, plina de antioxidanti, cu gust intens de fructe si multa vitamina C, recomandata pentru un sistem imunitar mai puternic, o piele mai sanatoasa si un plus de energie. Profitati din plin de beneficiile oferite de fructele de padure proaspete sau congelate, de un singur fel sau amestecate.

 • Smoothie cu multa vitamina C pentru un plus de energie

  Simplu, aromat, plin de vitamina C (si nu numai) este reteta pentru un smoothie usor de pregatit, gata imediat si excelent cand este pregatit din fructe bine coapte.

 • (P) Grădini care merită vizitate dacă câștigați la loto

  Ce ați face dacă ați câștiga la loto? De multe ori răspunsul la această întrebare este standard: aș călători în jurul lumii. De aici încolo, însă, visele diferă. Unii dintre participanții la tragerile loteriilor din patru zări știu exact care ar fi itinerariul dacă ar intra în posesia unei sume imense de bani.

 • Portocalele, mai antioxidante decat suplimentele de vitamina C

  Intr-un studiu intocmit peste ocean, consumul de fructe si-a dovedit superioritatea fata de suplimentele de vitamina C in protectia organismului.


Warning: fopen(cache/b82314d3c303ac7b384391e92f2cd5de) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139