Daliile Hawaii

O explozie de culori si prospetime, aceasa varietate de dalie cu aspect exotic atrage din prima clipa prin amestecul de roz, alb si galben, dar si prin frumusetea eleganta. Sunt flori ideale pentru gradini, dar pot fi la fel de bine crescute in ghivece si jardiniere pentru a schimba cu totul o camera sau pentru a transforma o terasa, un balcon intr-un spatiu de relaxare. O planta rezistenta, aceasta dalie are nevoie de un pamant cu drenare buna, curatat de buruieni, fertil (poate fi pregatit cu ingrasaminte speciale) si un loc unde sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei. Daca va avea multa lumina pret de cateva ore si coloritul final al inflorescentelor va fi mai intens.

Plantati bulbii de la jumatatea lui martie pana la inceputul lui iunie, lasand 10 cm distanta intre exemplare – sunt flori care vor arata si mai bine daca sunt plantate grupat – si udand abundent imediat dupa. Se vor stropi frecvent ulterior, folosind insa cantitati moderate de apa pentru a nu favoriza putrezirea radacinilor. Odata ajunse la maturitate aceste dalii depasesc in inaltime 50 de cm, iar tulpinile puternice, elastice, vor putea sustine cu usurinta florile de forma sferica, pline de culori delicate. Au un parfum dulce, delicat. Sunt bune si pentru buchete sau aranjamente florale.

Foto: pinterest.com


 

Articole asemănătoare

 • Dalia Barbarossa, pentru gradinari incepatori si experimentati

  Una dintre cele mai bune alegeri atunci cand vrem sa aducem in gradina un plus de culoare intensa si eleganta, aceasta varietate de dalii se cultiva si intretine usor, fiind bune atat pentru cei care au multa experienta, cat si pentru amatorii aflati la inceput de drum.

 • Daliile Little Robert, frumusete exotica pentru orice gradina

  Varietate de dalie bicolora cu inflorescente mari, in nuante intense si proaspete, buna pentru gradini, parcuri, dar si pentru buchete si aranjamente florale, Little Robert se poate cultiva direct in pamant sau in ghivece si jardiniere.

 • Daliile Arabian Night

  Cu florile sale mari, duble, cu petale de un rosu visiniu, catifelate, aceasta varietate de dalie ar trebui sa fie des intalnita in gradini, fiind un soi de o rara frumusete, dar in egala masura usor de plantat si ingrijit.

 • Daliile Tartan

  Flori bicolore de mari dimensiuni, atragatoare prin jocul cromatic de alb si rosu visiniu, aceste dalii au un parfum placut, dulce, sunt relativ rezistente, se cultiva si se intretin usor, schimband radical orice gradina sau spatiu verde.

 • Cocktail Blue Hawaii

  Dulce si definind gustul de "cocktail exotic", Blue Hawaii surprinde la inceput prin culoarea intensa, apoi prin aromele care se intrepatrund si se completeaza foarte bine.


Warning: fopen(cache/af52ac17d9d038aaefd92915fae3d6f3) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139