Decorarea gradinii cu plante de ghiveci

 

Foto: gardeninggarden.com

 

In mod curent se obisnuieste ca plantele de ghiveci sa fie intrebuintate in decorarea apartamentelor sau birourilor fiind excluse intr-o oarecare masura din peisajul gradinilor traditionale.

 

Totusi, in situatia in care nu exista suficient  spatiu pentru organizarea unei gradini, sau cand o parte din suprafata acesteia este pavata, aceasta reprezinta una dintre cele mai bune solutii prin care se poate obtine un spatiu plin de flori si verdeata.

 

Inainte de a trece la activitatea propriu-zisa de amplasare a plantelor trebuie sa stabiliti cateva aspecte dupa care sa va ghidati pe parcurs. O scurta analiza a conditiilor de mediu va va ajuta sa optati pentru plantele potrivite.

 

Luati in considerare ca locurile in care vor fi amplasate ghivecele sa beneficieze de razele Soarelui cel putin 6 ore pe zi, si sa nu se gaseasca in apropierea unor surse care sa le umbreasca, cum sunt unele tipuri de garduri.

 

De asemenea, daca doriti sa combinati mai multe tipuri de flori intr-un spatiu restrans pozitionati ghivecele astfel incat florile mici sa aiba acces la lumina ca si cele inalte.  

 

Dupa ce amplasati florile in locurile pe care le-ati stabilit,  acordati-le atentia cuvenita deoarece respectarea criteriilor amintite nu presupune implicit  ca "le va merge bine". Orice gradinar confirma faptul ca intretinerea corespunzatoare a plantelor reprezinta una dintre conditiile de baza pentru obtinerea unei gradini dezvoltate armonios.

 

Nu in ultimul rand asigurati ca ghiveciul este prevazut in partea inferioara cu orificii care faciliteaza pierderea surplusului de apa.  Umiditatea solului din ghiveci va fi controlata obligatoriu prin interventia dumneavoastra intrucat precipitatiile sunt insuficiente si au caracter aleator.

  

Gradinile decorate cu ghivece au avantajul unei dinamici mai pronuntate, oferind posibilitatea de a schimba cu mai multa usurinta formele, culorile si punctele care atrag  atentia.

 

Articole asemănătoare

 • Cynar - bitterul cu gust de anghinare

  Cynar este o bautura mai putin obisnuita, in care anghinarea "joaca" rolul principal, alaturi de o duzina de alte plante si ierburi, rezultatul final fiind un gust complex, cu note de mirodenii, fructe, puternic, vegetal, cu esente exotice.

 • Reteta apetisanta de ghiveci grecesc cu legume

  Conservele de iarna sunt intotdeauna delicioase. Si pentru a va bucura de un gust placut, va invitam sa descoperiti o reteta apetisanta de ghiveci grecesc cu legume.

 • Decor cu plante pentru intreaga casa

  Asa cum suntem obisnuiti cu plantele de interior la birou sau in camera de zi de acasa, tot asa ar trebui sa decoram cu plante si interiorul baii.

 • Aranjamente decorative cu plante mici

  Pentru a inviora un spatiu in ideea de a-l face cat mai placut ochiului si pentru a crea o atmosfera relaxanta, naturala si plina de culoare, puteti apela la diverse tipuri de aranjamente cu plante de dimensiuni mici.

 • Gradina mixta

  Gradina cu flori sau gradina cu roade? Nu intotdeauna trebuie sa alegeti una singura. Chiar si in gradinile mici le puteti avea pe amandoua. Despartirea gradinii cu flori de cea cu roade este un lucru artificial deoarece...


Warning: fopen(cache/138ad75552daea75265c6abdf0a2da3c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139