Dionaea

 

 Dionaea mai poarta denumirea de "plesnitoarea lui Venus". Aceasta este o planta carnivora cu capcana care creste in mlastinile din padurile Americii de Nord si Sud.

Frunzele Dionaeaei formeaza o rozeta bazala. Fiecare frunza a plantei are petiolul latit. Pe limba se gasesc trei perechi de peri senzitivi aflati de o parte si de alta a nervurii mediane. Pe marginea limbului se gasesc dinti lungi.

Atunci cand o insecta se aseaza pe limbul frunzei si atinge perii senzitivi, cele doua jumatati ale limbului isi apropie brusc fetele lor superioare, iar dintii marginali se imbuca unii pe altii. Insecta care este astfel prinsa in capcana este digerata de diverse glande secretoare aflate pe fata superioara a limbului.

Articole asemănătoare

 • Cinci plante amenintate cu disparitia

  Stejarul de pluta: poate parea ciudat, dar principalul "responsabil" pentru diminuarea suprafetelor pe care se cultiva aceasta specie o reprezinta cererea in scadere.

 • Plante neobisnuite

  Un adevarat campion, aceasta bizara planta din Namibia poate fi intalnita doar aici, in zonele desertice, si pare sa reziste in orice conditii, oricat de dificile.

 • Mitul plantelor care mananca oameni

  Exista oare plante care sa se hraneasca cu carne? Mai mult, exista oare plante care sa se poata hrani cu oameni? Raspunsul la prima intrebarea este da, exista in lume specii de plante carnivore, care se hranesc cu carne...

 • Terariu - o lume in miniatura

  Un terariu este, prin definitie, o gradina aflata sub sticla. Aceasta tehnica era foarte populara in perioada victoriana si acum se pare ca incepe sa castige din ce in ce mai mult teren. Astfel se pot recrea tot felul de "peisaje", de la terenuri impadurite, pana la un mini desert sau o jungla tropicala. Mai mult, daca adaugati si animale sau insecte, gradina in miniatura va deveni un vivariu.


Warning: fopen(cache/ac51f284a220a84db9825eacc17af9b1) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139