Dovlecii Casper, un soi alb cu gust dulce

Daca ne-am obisnuit cu dovlecii clasici, portocalii, cu coaja groasa si tare, de ce sa nu incercam pentru gradina o varietate mai putin intalnita, un dovleac destul de mare (in medie peste cinci kilograme greutate) cu o coaja neteda, de un alb ce poate sa bata spre crem, in functie de sol, soare si perioada anului. Casper - un nume potrivit pentru coloritul sau tinand cont de faima personajului - este un soi de dovleac nu doar decorativ (perfect pentru felinare de Halloween sau, de ce nu, ca decoratiune pentru o petrecere de toamna) dar si cu gust dulce, pulpa suculenta, potrivita pentru placinte si alte deserturi, dar si pentru a fi pregatit la cuptor. Si daca nuanta sa va face sa credeti ca este doar aspectuos cunoscatorii de peste ocean il folosesc de multa vreme si il recomanda tocmai ca unul dintre cei mai gustosi dovleci. 
 
Pentru a va bucura de o productie buna plantati dovleacul Casper primavara intr-un loc unde sa aiba mult soare, sa fie ferit de curenti reci de aer, iar pamantul sa aiba drenare buna, sa fie cat mai bogat in humus, si nu uitati sa udati frecvent dovlecii, avand grija sa stropiti pamantul din jur si nu planta. Indepartati frecvent buruienile pentru a permite dovlecilor sa creasca mai usor si mai repede. Cum apar semne de ofilire pe suprafata dovlecilor trebuie sa fie udati mai des si folosind cantitati mai mari de apa. Au nevoie de 90-120 de zile pentru maturizare, asa ca ii veti culege cel mai devreme la inceputul toamnei, atunci cand coaja si-a pierdut acea stralucire care ii dadea un colorit si mai intens. Miezul este de un galben-portocaliu, dulce, consistent, cu seminte medii si tari. Dupa ce a fost cules dovleacul Casper poate fi pastrat in camara sau poate fi pregatit imediat.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

  • Strugurii Pinot blanc

    Una dintre cele mai cunoscute si cultivate varietati de strugure alb, folosit intensiv pentru producerea unor vinuri superioare ce in functie de regiune pot fi seci, demiseci sau dulci, Pinot blanc este si un strugure de masa placut, aromat, cu gust dulce.

  • Gutuia in medicina naturista

    Un fruct frumos, cu gust dulce-acrisor, evocand zilele de toamna, gutuia este mai rar consumata ca gustare si mai mult sub forma de peltea, gem sau mancare, oferind organismului vitamina A, C si B, minerale, zaharuri.

  • Ardeiul gras Mavras, un deliciu rar si inedit

    Varietate rar intalnita de ardei gras, cu gust dulce si aromat, pulpa tare si carnoasa, Mavras este un soi timpuriu excelent pentru salate, gustari, dar si pentru diverse retete in care veti putea profita atat de savoare, cat mai ales de colorit.

  • Ciresele Ferrovia

    Un soi cu productie buna si fructe mari, carnoase, de un rosu intens, cu gust dulce si aroma puternica, Ferrovia este o alegere excelenta atat pentru culturile intensive cat si pentru a planta unul sau doua exemplare intr-o gradina.

  • Merele Winter Banana

    Soi de mar cu gust dulce si note exotice, tropicale, atunci cand este bine copt, Winter Banana este usor de recunoscut datorita culorii galbene, o nuanta deschisa, aurie, cu pete mai inchise atunci cand fructul a ajuns la maturitate, un parfum usor, fructat.


Warning: fopen(cache/26ccb52b89c41d7978215281c26c884f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139