Dracaena reflexa (Lomatophyllum reflexum, Pleomele reflexa)

Denumire stiintifica
Dracaena reflexa (Lomatophyllum reflexum, Pleomele reflexa)

Denumire populara
Dracaena

Frunzele sunt largi si dispun de o bordura lata de culoare galbena. Este foarte sensibila la conditiile de camera, foarte important pentru aceasta planta fiind aerul bogat in vapori de apa.

Ingrijire
Pulverizarea plantei cu apa sau stergerea frunzelor cu un burete umed trebuie aplicata in mod frecvent. Fertilizarea se aplica de 2 ori pe luna, numai vara. Trasplantarea este necesara la 2-3 ani si se executa primavara. Necesita locuri mai calduroase in timpul iernii.

Articole asemănătoare

 • Cordyline C. Australis (Dracaena australis)

  C. Australis: are tulpina supla, fara ramificatii laterale. Frunzele, dispuse in buchet, se afla intotdeuna in varful plantei si au o lungime de 60-70 cm si o latime de 3-5 cm. Sunt ascutite, frumos arcuite si au culoarea verde stralucitor.

 • Dracaena (D. Deremensis)

  Are frunze largi marcate de dingi alb crem. Cultivarurile se deosebesc prin culoarea frunzelor: Bausei are doua dungi longitudinale, late, pe mijlocul frunzei; Jane Craing are frunzele complet verzi; iar Warnekii are frunzele brodate de alb.

 • Dracaena fragrans (Aletris fragrans)

  Frunzele sunt asezate in varful unei tulpini viguroase, culoarea difera in functie de cultivaruri, putand fi galbele sau verzi. Caracteristicile generale ale acestora sunt urmatoarele: sunt late, stralucitoare, in pozitie dreapta sau recurbata.

 • Dracaena marginata

  Este inalta, cu tulpina moderat de groasa, adesea ramificata si contorsionata. Frunzele sunt f lungi, inguste, brodate in rosu. D. Tricolor are frunzele verzi, striate cu galben si rosu.

 • Dracaena sanderiana

  Planta este ceva mai mica decat celelalte din specia ei, are frunzele cenusii verzi, cu cate o dunga alb crem pe margini.


Warning: fopen(cache/b5935519d3f0f3e7a63f9efabf5c941c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139