Dracaena sanderiana

Denumire stiintifica
Dracaena sanderiana

Denumire populara
Bambus norocos

Planta este ceva mai mica decat celelalte din specia ei, are frunzele cenusii verzi, cu cate o dunga alb crem pe margini.

Ingrijire
Pulverizarea plantei cu apa sau stergerea frunzelor cu un burete umed trebuie aplicata in mod frecvent. Fertilizarea se aplica de 2 ori pe luna, numai vara. Trasplantarea este necesara la 2-3 ani si se executa primavara. Necesita locuri mai calduroase in timpul iernii.

Articole asemănătoare

 • Decor cu plante pentru intreaga casa

  Asa cum suntem obisnuiti cu plantele de interior la birou sau in camera de zi de acasa, tot asa ar trebui sa decoram cu plante si interiorul baii.

 • Plante binefacatoare, aducatoare de noroc

  Bambusul este cunoscut in acest sens, iar galbenelele sunt poate florile cu cele mai multe efecte benefice. Cel putin asa spun traditiile vechi romanesti.

 • Cele mai bune 5 plante cu frunzis in Feng Shui

  Tipul plantelor, forma frunzelor sau portul lor, precum si locul in care trebuie pozitionate in casa sau birou sunt iarasi cateva criterii de care trebuie sa tineti cont, atunci cand doriti sa realizati un decor Feng Shui.

 • Cordyline C. Australis (Dracaena australis)

  C. Australis: are tulpina supla, fara ramificatii laterale. Frunzele, dispuse in buchet, se afla intotdeuna in varful plantei si au o lungime de 60-70 cm si o latime de 3-5 cm. Sunt ascutite, frumos arcuite si au culoarea verde stralucitor.

 • Dracaena (D. Deremensis)

  Are frunze largi marcate de dingi alb crem. Cultivarurile se deosebesc prin culoarea frunzelor: Bausei are doua dungi longitudinale, late, pe mijlocul frunzei; Jane Craing are frunzele complet verzi; iar Warnekii are frunzele brodate de alb.


Warning: fopen(cache/97f0f8b756f1f6430b53aa622da62161) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139